Růže D. Austina ještě lze koupit

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?)
21.6.2009 21:38

Tedy paní Lili, to je nádhera, kdybych viděla tu Vaši, určitě bych také neodolala, opravdu. Vaše Heritage je nádherná, mnohem krásnější než její fotky na ruze.wi . Takže nekoupila. Jako začátečník jsem měla problém vybírat minimálně ze dvou důvodů - a) že jsem chtěla tento kout ladit k těm svým dvěma nádherám do růžova, ale aby té růžové nebylo moc, no a pak b) ráno jsem ještě přes dvě hodiny studovala na netu jak vypadají a jak jsou zdravé a ještě mě zlobilo, že jsou všechnyy přibližně stejně vysoké a nepsali, jak široké atd. atd. S těmi výškami bude zřejmě problém, na etiketách se výšky liší a také jistě záleží na podmínkách, ve kterých budou růst. Heritage zdravá je, ale jak se v tom všem má začátečník vyznat... Proto píšu, chce to čas, uvidím, budu se těšit z nových jako blázen a za čas poznám, co je dobře a co ne. A Heritage bude také, to je jisté. No a před nimi mám ještě místo na nějaké nižší, a to nastuduju teď následně. Nestačila jsem ještě vstřebat katalog pana Šípa, z toho jdou oči kolem...

Takže dnešní voňavý nákup - W. Shakespeare, Sharifa Asma, Winchester Cathedral, Jubilee Celebration a zmíněná Radio Times (odjela jsem natěšená dříve, než jste poradila , ale záměr byl, že je jen 90 cm vysoká)). Už jsou v krásně připravených pelíšcích. Pěknou dobrou noc a děkuji

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?), 21.6.2009 10:26, zobrazeno: 8916x

telefonicky jsem zjistila, že milovníci austinek mohou ještě nakupovat!!! V olomouckém H. sdělil pán velmi ochotně - namátkou - Benjamin Britten, William Shakespeare 2000, Winchester Cathedral, Sharifa Asma, Abraham Darby, L.D.Braithwaite, Jubilee Celebration, Heritage a prý další... Zajímala by mě růže, kterou také mají Radio Times, o té toho nemohu moc zjistit, máte někdo zkušenosti? Moc zdravím D

P.S. Moc by mě zajímalo, máte-li někdo růži Little White Pet... zkušenosti a kde ji sehnat, kde se na ni na netu podívat...

host - 230.129 (?), 21.6.2009 12:21

dobrý den - podívejte se cizojazyčně na David Austin. s pozdravem Kája

host - 230.129 (?), 21.6.2009 12:58

P.S. - To jako ta Radio Times  --- K.

Lili - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (337) - 205.169 (?), 21.6.2009 16:10

Zdravím Danny, obě jsou dobře zmapované na Helpmefind.

Jinak Radio Times je růže, kterou Austin nedoporučuje a tvrdí o ní, že není zdravá a prospívá pouze v teplejším a sušším klimatu než mají v Anglii. Já osobně bych se jí bála, ale kdo ví, třeba právě Vám se bude dařit. Jinak barevně srovnatelná ve skupině "Old Rose Hybrids" je podstatně zdravější Eglantyne, nebo Barbara Austin, Cottage Rose, či lehounce tmavší nedostižná Mary Rose.

Jinak Little White Pet je hodně stará polyanta z konce 19. století, ale přesto stále úspěšná. Já osobně bych jí orientačně popsala jako bílou The Fairy s trochu většími květy. Harkness o ní říká, že je to neustále a neúnavně kvetoucí polyanta co snese i chudou půdu. Může ale chytat padlí na květech. Kde jí koupit, to bohužel nevím, zkuste jí vypátrat přes vyhledávač.

Eglantyne
Eglantyne
Mary Rose
Mary Rose

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?), 21.6.2009 18:45

Dobrý večer, paní Kájo a panmí Lili, děkuji za rady a informace, vážím si jich jako vždy. S námi začátečníky je to těžké ...Někde jsem už psala, že jsem dostala spásný nápad kde zas zabrat kousek zahrady, no a hnedle jsem začala studovat a klikat a plánovat, založila jsem složku "růže, co bych chtěla" a skončilo v ní růží moc a moc, byla jsem celá netrpělivá,(bez znalostí a zkušeností je to těžké) jak je co nejdřívě stihnu objednat a připravit půdu. Pak se zde objevila informace, že v H. austinky mají, tak jsem jela. V autě nádherná vůně, mám radost jako už dlouho ne. Celé odpoledne pak chystám pozemeček a už skoro sadím. Paní Lili, růže, které jmenujete, tam neměli. Kdyby ano, tak bych určitě koupila Mary Rose (pamatujete, nedávno jsem ji u Vás uhodla ). Teprve začínám, první u nás vykvetlé Eden Rose 85 a Elfe, bude to chtít čas a zkušenosti a vyvíjet se k vytříbenosti.

Radio Times - uvidíme, u nás na Hané máme snad teplo a sucho určitě.

Little White Pet - viděla jsem jednu fotografii ani nevím kde, náhodou, upoutala mě nádherně ošklivá poupátka a také - snad si dobře pamatuji - je maličká, a takové teď budu potřebovat.

Děkuji a mějte se moc krásně, já jdu ještě za růžičkami. Dobrou noc D

Lili - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (337) - 205.169 (?), 21.6.2009 20:22

Dobrý večer Danny, i já právě balím a pospíchám za svými růžemi. Jen jsem si neodpustila: Doufám, že jste koupila i Heritage...

Heritage to rozbalila...
Heritage to rozbalila...

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?), 21.6.2009 21:38

Tedy paní Lili, to je nádhera, kdybych viděla tu Vaši, určitě bych také neodolala, opravdu. Vaše Heritage je nádherná, mnohem krásnější než její fotky na ruze.wi . Takže nekoupila. Jako začátečník jsem měla problém vybírat minimálně ze dvou důvodů - a) že jsem chtěla tento kout ladit k těm svým dvěma nádherám do růžova, ale aby té růžové nebylo moc, no a pak b) ráno jsem ještě přes dvě hodiny studovala na netu jak vypadají a jak jsou zdravé a ještě mě zlobilo, že jsou všechnyy přibližně stejně vysoké a nepsali, jak široké atd. atd. S těmi výškami bude zřejmě problém, na etiketách se výšky liší a také jistě záleží na podmínkách, ve kterých budou růst. Heritage zdravá je, ale jak se v tom všem má začátečník vyznat... Proto píšu, chce to čas, uvidím, budu se těšit z nových jako blázen a za čas poznám, co je dobře a co ne. A Heritage bude také, to je jisté. No a před nimi mám ještě místo na nějaké nižší, a to nastuduju teď následně. Nestačila jsem ještě vstřebat katalog pana Šípa, z toho jdou oči kolem...

Takže dnešní voňavý nákup - W. Shakespeare, Sharifa Asma, Winchester Cathedral, Jubilee Celebration a zmíněná Radio Times (odjela jsem natěšená dříve, než jste poradila , ale záměr byl, že je jen 90 cm vysoká)). Už jsou v krásně připravených pelíšcích. Pěknou dobrou noc a děkuji

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz