Péče o růže

host - 176.18 (?)
24.1.2010 19:12

V květinářství je v tomto substrátu zalévají tak, že jednou týdně je namočí do kbelíku s vodou na tak dlouho, až přestanou stoupat bublinky vzduchu. Pak je vytáhnou ven (ještě z květináče vyteče nějaká voda) a zalévají zas až za týden. Ono totiž tyhle rašelinové substráty potřebují pořádně nacucat, když přeschnou, tak se špatně zvlhčují, ale taky se zas kytka nesmí utopit, kořínky musí dýchat. Jinak, jak je uvedeno, světlo a spíš chladnější místnost cca 15°C (na nižší teploty teď asi z prodejny není zvyklá). Na jaře ji můžete vysadit do zahrady.           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Višnička - (1) - 92.219 (?), 24.1.2010 16:09, zobrazeno: 6171x

Dobrý den,

nedávno jsem dostala jako dárek ružičku v květináči a nevím jak přesně se o ní starat, asi odchází. Když jsem si jí přivezla tak jsem jí 2x zalila, protože vodu hned vsákla, pak jsem jí přes den nezalila, a když jsem se vrátila z práce už měla ohnuté lístky. Rychle jsem jí zalila a vzpamatovala se, ale postupně nějak usychá, nevím co s ní. V životě jsem neměla růžičku v květináčku a nechci aby umřela. Poradí někdo jak často zalívat, na jaké místo jí dát atd.? Děkuji

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6711) - 70.100 (?), 24.1.2010 16:40

Zkuste ji trochu sestřihnout a umístit na co nejsvětlejší, ale spíš chladné místo. Zálivka pravidelně, musíte to hlídat, nepřelívat. Ten průmyslový substrát je velmi lehký a vysychavý. Pokude se podaří udržet, bude vhodné přesazení do hlinitějšího substrátu.

host - 176.18 (?), 24.1.2010 19:12

V květinářství je v tomto substrátu zalévají tak, že jednou týdně je namočí do kbelíku s vodou na tak dlouho, až přestanou stoupat bublinky vzduchu. Pak je vytáhnou ven (ještě z květináče vyteče nějaká voda) a zalévají zas až za týden. Ono totiž tyhle rašelinové substráty potřebují pořádně nacucat, když přeschnou, tak se špatně zvlhčují, ale taky se zas kytka nesmí utopit, kořínky musí dýchat. Jinak, jak je uvedeno, světlo a spíš chladnější místnost cca 15°C (na nižší teploty teď asi z prodejny není zvyklá). Na jaře ji můžete vysadit do zahrady.           Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Kúdel alebo teflónová páska?13.10.2025
Kotel Sam Bio 910.10.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz