Nahéma



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
host - 167.2 (?) 
22.6.2009 18:54

Zdravím paní Lili, na Starkla dlabu, objednala jsem u p.Šípa a u Pelců. Objevila jsem školku v Příboře-lépe řečeno objevila jsem Ameriku, ta školka je tam dávno a je dost známa .

Líbily se mi u Starkla odrůdy pojmenované Bordure... od šlechtitele Delbarda, ale bojím se právě té odolnosti.

Na podzim jsem přesadila starou jednokvetouci asi historickou růži, už si to rozmyslela a začala růst, jenže na tom místě kde byla se objevily výhonky podnože! Doufám že nezarostem jako šípková Růženka.Celý kořen nešel vyrýt, je strašně hluboko.

Z loni vysazených růží rostou dobře historické(i ty na jaře sazené) pak angličanky a nejhůř velkokvěté.

Mějte se a těším se na vaše příspěvky.Eva

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
                     
Magdaléna - (29) - 172.226 (?), 24.6.2009 14:09

Takže ta moje Nahéma má dvě poupata, nevím, jestli je radši nemám uštípnout, když měla takový špatný start na jaře. Co myslíte? Protože tady už několik dnů urputně lije a lije, ta moje růžová zahrada dostává dost na frak. Jak jsem již několikrát psala, že mám mezi růžemi samovyrostlé kopretiny řimbaby, tak ty jsou teď v plném květu, normálně nádhera. Jenomže jak jsou těžké od deště, rozložily se do všech stran a stáhli s sebou i růže, hlavně ry s tenčími stonky. Takže děs a pohroma, ani mě tam nebaví chodit. Všechny ty historické krasavice, které mají plné květy jsou částečně zdevastované, ohnědlé od vody, poupata co zbyla se samozřejmě bez mé pomoci neotevřou, to se u těchto typů stává. Nádherně teď kvete Leonardo da Vinci a Uettersen, v loni zasazená Variegata di Bologna pustila jenom jeden květ, už je po něm, historických mám mnoho. Jedinou výhodou letošního hnusného léta je, že se nemusí zalévat a tím jak byla zima, květy hned neodkvetly, jako v loni. Ikdyž nemám zahradu nijak velkou, musím každý den naplánovat, co udělám, aby mě plevel a tráva nepřerostly. zatím to všechno jakž takž šlo, ale tím jak se rozvalily ty záhony na všechny strany, musím vymyslet co s tím. Pravděpodobně nějaké zábrany z dřevěných latěk, které doma nemám, budu muset něco sehnat. A ostříhat všechny odkvetlé růže, také je potřeba trochu proplít, a to jsem chtěla projít bylinkovou zahrádku a přetvořit jí k obrazu svému. A pozdravit a pochválit všechny růže, které letos kvetou poprvé. No co naděláme. Uvaříme čaj s rumem a půjdem pročítat dostupnou literaturu. Mějte se hezky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Lili - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (337) - 205.156 (?), 4.7.2009 22:58

Bordure Rose - ta bílorůžová - se mi jeví jako docela odolná růže. Mám jí nejméně 4 roky na stromku a letos dokonce přežila zimu "nastojato" zcela bez zakrytí (letos mi to nevyšlo).  Nic se jí nestalo. Její nevýhodou je, že po prvním bohatém kvetení je násada na další kvetení dost pomalá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika