Která popínavá růže rychle roste?

host - 176.18 (?)
3.3.2011 21:37

Žádná růže vám po oblouku neporoste dolů, oblouk pokryje, ale dolů nepoleze. Pokud chcete mít porostlé obě strany oblouku až dolů, musíte dát dvě. Nejrychleji rostou a nejdelší šlahouny dělají všechny ramblery.  Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 79.49 (?), 3.3.2011 16:52, zobrazeno: 14617x

Chtěla bych poprosit o radu: mám nachystaný oblouk nad chodníkem (70 cm šířka), asi ve výšce 2,2 metrů. Mám v plánu nasadit na jednu stranu popínavou růži a táhnout ji až na druhou stranu dolů, bohužel nejde nasadit keř z obou stran. Samozřejmě jako nedočkavý zahradník amatér bych byla ráda, kdyby byl oblouk co nejdříve zarostený. Na barvě květů mi nezáleží, mě se líbí všechny růže. Prý to ale může trvat i 4 roky? Děkuji.

host - 191.180 (?), 3.3.2011 17:50

Dobře roste odrůda "Dortmund",je poměrně odolná a houževnatá.Má velké jednoduché sytě karmínově červené květy (však na internetu je spousta orázků). Pokud se rozroste její působí velice nápadně a impozantně. Někomu se moc nelíbí, protože má raději plnější květy růží, já ji ale zbožňuju.Kdo viděl kvést vzrostlý exemplář Dortmund mi musí dát za pravdu, že je nádherný.

host - 176.18 (?), 3.3.2011 21:37

Žádná růže vám po oblouku neporoste dolů, oblouk pokryje, ale dolů nepoleze. Pokud chcete mít porostlé obě strany oblouku až dolů, musíte dát dvě. Nejrychleji rostou a nejdelší šlahouny dělají všechny ramblery.  Lída

host - 246.1 (?), 4.3.2011 18:00

Velmi rychle rostou např. ramblery, které mají i slabší, dobře ohebné větve, které se na oblouky skvěle hodí, protože se dobře ohýbají a netrčí tak do stran. V každém případě platí poznámka Lídy, že růže Vám dolů neporoste. Ramblery jsou však pouze jednou-kvetoucí a mají drobné květy. Ostatně při výběru pnoucích růží se vždy zajímejte, jestli se jedná o jednou-kvetoucí nebo alespoň remontující (opakuje kvetení na konci léta, i když slaběji než v při prvním vrcholu kvetení v červenci) nebo stále kvetoucí, které samozřejmě po prvním vrcholu kvetení nekvetou již tak intenzivně. Podívejte se sem.  Hanka V.

host - 230.129 (?), 5.3.2011 16:29

Dávám za pravdu Lídě. ani růže ani clematis- nic neroste za vrcholem k zemi. možná pár centimetrů a pak se bude snažit vrátit zpět. proto se sadí z obou stran...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz