hloubka zasazeni ruze
|
|
 |
 |
Lili - Stříbrný Zahrádkář (337) - 89.58 (?) 28.3.2009 11:10
Dobre rano Katarino, nocní exkurse za ruzemi na internetu znam dobre a kdyz mne neco zaujme, cas nevnimam. Klematis se k ruzim sazi, nijak jim nevadi, chce to trochu odstup, aby nebyl primo v korenech ruze. Je to krasna kombinace hlavne na fotografii, ale s udrzbou je problem, hlavne pri strihu a vyrezavani starych suchych vetvi ruze. Vim o cem mluvim, mam je take v pnoucich ruzich. Klematis je dost krehky, casto se pri manipulaci s ruzi polame. Ale i tady je reseni. Zvolte odrudu clematisu, ktera kvete na novem dreve a ktera se musi kazdy rok na jare orezat. On obrazi novymi vyhony které prinesou kvety. V tom pripade by se to dalo zvladat Vhodnou odrudu Vam poradi v zahradnictvi. Preji hezky vikend.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Janda - (27) - 167.217 (?), 27.3.2009 10:24, zobrazeno: 6068x
Poradte, prosim, jak se sazi ruze koupena v kvetinaci. Presne tak, jak je v hline v kvetinaci zasadit anebo trochu hloubeji? Dekuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.116 (?), 28.3.2009 8:40
Dobrý den, koupila jsem si pnoucí růži Don Juan a budu ji vysazovat na jihozápadní stranu. Teď jsem někde četla, že by to nemuselo být nejvhodnější umístění - moc slunce a tak. Můžete mně poradit?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.116 (?), 28.3.2009 12:44
Moc vám děkuji, hned jdu sázet a nedám ji k domu, ale k terase, tam si aspoň víc vychutnáme vůni. Na jihozápad sice pořád bude, ale sem tam se tam dostane trochu stínu z pergoly.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Lili - Stříbrný Zahrádkář (337) - 89.58 (?), 28.3.2009 11:10
Dobre rano Katarino, nocní exkurse za ruzemi na internetu znam dobre a kdyz mne neco zaujme, cas nevnimam. Klematis se k ruzim sazi, nijak jim nevadi, chce to trochu odstup, aby nebyl primo v korenech ruze. Je to krasna kombinace hlavne na fotografii, ale s udrzbou je problem, hlavne pri strihu a vyrezavani starych suchych vetvi ruze. Vim o cem mluvim, mam je take v pnoucich ruzich. Klematis je dost krehky, casto se pri manipulaci s ruzi polame. Ale i tady je reseni. Zvolte odrudu clematisu, ktera kvete na novem dreve a ktera se musi kazdy rok na jare orezat. On obrazi novymi vyhony které prinesou kvety. V tom pripade by se to dalo zvladat Vhodnou odrudu Vam poradi v zahradnictvi. Preji hezky vikend.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Janda - (27) - 167.217 (?), 29.3.2009 14:59
Hezky den Lili, dekuji znovu a opet za Vasi radu!!! Bohuzel uz Klematis mam a to Prezident a Montata Rubens a oba jsou tedy jako na potvoru kvetouci na starem dreve Nevadi, dam jim tedy jine misto a budu shanet odrudy kvetou na novem, na interneru jsem ale vsimla, ze jich je podstatne mensi vyber nez tech prvne jmenovanych. Uvidim, jak je to s vyberem zde.
Jinak jsem zatim prodejce ruzi zde nanasla, vsichni jsou v centralni casti Svycarska anebo ve francouzske casti. Ale to mi nevadi, rada si udelam vylet.
Nasla jsem na Vami doporucene webove adrese rozarium ve francouzske casti s velmi sympatickym majitelem a prostredim vsude okolo a tak se tam moc tesim a jak se znam, s prazdnou asi neodjedu .
Jsem beznadejne zamilovana do anglickych ruzi, pusobi tak odusevnele...
Preji Vam prekrasny zbytek nedele a nasledne hezky novy tyden,
Katerina
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|