Bílý prášek na řůži

host - 171.172 (?)
22.5.2008 13:23

Moc, moc děkuji, myslela jsem tou rzí né to seschlé ale je tam na začátku listu a i všude na ostatních vidět uprostřed žloutnutí, zatím opravdu slabé ale z loňska vím, že to postupuje. vyzkouším to ještě jednou nafotit, no ale holt počasí nepřeje:(je to trošku na té 2 fotce vidět. Študuju co se dá (no začínám, 3rokem mám růže)ale zarazila mě i plíseň růží, tak jsem se zeptala raději:)ať něco nepokazím... mooooc děkuji, Petra

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 171.172 (?), 22.5.2008 13:23

Moc, moc děkuji, myslela jsem tou rzí né to seschlé ale je tam na začátku listu a i všude na ostatních vidět uprostřed žloutnutí, zatím opravdu slabé ale z loňska vím, že to postupuje. vyzkouším to ještě jednou nafotit, no ale holt počasí nepřeje:(je to trošku na té 2 fotce vidět. Študuju co se dá (no začínám, 3rokem mám růže)ale zarazila mě i plíseň růží, tak jsem se zeptala raději:)ať něco nepokazím... mooooc děkuji, Petra

hurvajska - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (190) - 119.76 (?), 22.5.2008 13:37

U nás to chvíli vypadalo, že sestříhání listů a karanténa pomohly - ale chyba! Musím koupit ten BIOTON a zatičit s pádlím...

Lili - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (337) - 205.168 (?), 22.5.2008 14:07

Když se teď na to znovu koukám, mohl by to být i pidikřísek růžový, který vyhledává hlavně pnoucí růže na horkých jižních stěnách - ale jak víme nic není stoprocentní, takže může být kdekoli na suchém stanovišti a jeho larvy sají z rubu listů, nejprve na listových žilkách. Na svrchu listu se napadení projevuje žlutobílými skvrnami. Možná by nebylo od věci aplikovat nějaký insekticid. Pro bio zatvrdilce prý zabírá (ale pouze preventivně před napadením!!!) výluh z kopřiv.

I nedostatek draslíku se projevuje žlutými skvrnami ale navíc dochází při silném poškození k zasychání okrajů a špiček listů - pak pomůže hnojivo (síran draselný). Podobná je chloróza z nedostatku železa. V obou případech však zůstává žilnatina listu zelená!, žloutne jen pletivo.

host - 171.172 (?), 3.6.2008 5:55

Dobrý den, tak se opět hlásím, těch teček je stále více ale spíše píšu kvůli růžičce s padlím. Nevím si už rady, mám asi 4postřiky na padlí ale vůbec to nepomohlo. Opět se rozjelo jak na první fotce. Květy se zkroutily, opět je vše bílé, tenkrát jsem ty listy ostříhala a postříkala růžičku a pak ještě jednou ale jede to stále dál. Asi 4výhony s květy jsou celé bílé, mám je tedy ustřihnout? Bojím se, abych růžičku nějak nezlikvidovala. Děkuji za odpověď. Petra

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz