anglické růže - licence v ČR

Lili - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (337) - 205.130 (?)
19.3.2009 23:14

Dva hosté už to tu zmínili: Licenci vlastní i pan Šíp ve Skaličanech u Blatné.

Jak se píše ve vedlejším vlákně(= "černé flíčky na růžích" ) tak Hornbach dostal velkou zásilku licenčních kvalitních růží

Kája tam napsala: "...dobrý den - paní Danielo jenom co si vzpomínám- Heritage, Falsfat, Pat Austin, Gold Celebration, Braithwaite, William Shaispeare, Winchester Catedral, Teasing Georgia dále Bonica, Elfe, Rosarium Uetersen- až člověk neví, kde na to brát a kde to nasadit. jen nákup neodkládat, protože lidi se chovají bezohledně a pak jsou olámané puky.Navíc to počasí - snad nebudou silné mrazy. S pozdravem Kája ..."

a já dodám ještě pár dalších jmen: Graham Thomas, Benjamin Britten, Sharifa Asma, Jubilee Celebration, Abraham Darby, Radio Times. A také romantické od Tantau a Meilland: Leonardo da Vinci, Eden Rose, Chippendale, Ascot, Heidi Klum, My Girl, Barock, Aschram, Augusta Luise, Giardina, a určitě spousta dalších, také čajohybridy a mnohokvěté. Jsou v kontejnerech a vypadající velmi dobře. Austinky jsou naštěstí nevoskované, takže jsou ve skvělé kondici a jejich vysoká kvalita je viditelná na první pohled.  Žádní supermarketoví chcípáčci nacpaní do igelitového pytlíčku se stonky opatlanými zeleným nátěrem!! 

Pokud některou z nich sháníte, berte to jako tip...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Lili - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (337) - 205.137 (?), 7.3.2009 20:55, zobrazeno: 49829x

Zajímalo by mně, kdo ještě zakoupil licenci na anglické růže Davida Austina u nás v ČR.   Vím z oficiálních zdrojů, že ji má ing. Josef Urban ze Želešic u Brna, Manželé Pelcivi ze Sobotky, Starkl z Čáslavi. Řada zahradnických center také dováží originální  "Austinky" v kontejnerech.

Víte někdo o dalších školkách, které zakoupily od Austina licenci na jejich množení a je tam záruka pravosti odrůd?

host - 230.129 (?), 8.3.2009 8:26

dobrý den paní Lily,, zahradníky moc neznám - jsou vesměs od Vás z Čech, ale já na sev. Moravě jsem minulý rok v Hornbachu koupila A.Shorspire Lad.,Crown Princess Margareta, L.D.Braithwaite, Heritage.Byla tam ještě Wichest.Catedral - možná i jiné. Nejsem z Ostravy, takže ani přesně nevím, co všechno měli.Zajedu tam jen občas a angličanky jsem objevila teprve nedávno. Jako všichni jsem jim propadla a letos budu pátrat podalších.Nevím ovšem, kde už budu sadit! S pozdravem Kája

host - 167.2 (?), 8.3.2009 13:27

Já jsem 2 angličanky viděla loni na jaře v Baumaxu ve Frýdku, už nevím které to byly.Eva

host - 176.57 (?), 8.3.2009 17:51

Zakoupenou licenci má také Proplant.

záměny odrůd bych se také nebála u Havlise (dovoz)

oba uvedení - omezený sortiment.

Květa

host - 116.7 (?), 9.3.2009 8:05

dobrý den,

myslím, že licenci má i pan Šíp ze Skaličan. Hezký den, Helena

host - 12.2 (?), 15.8.2009 18:21

dobrý den...

myslíte správně :) opravdu má licenci  

host - 94.41 (?), 19.3.2009 22:22

Snad pan Šíp, Skaličany u Blatné, jižní čechy

Lili - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (337) - 205.130 (?), 19.3.2009 23:14

Dva hosté už to tu zmínili: Licenci vlastní i pan Šíp ve Skaličanech u Blatné.

Jak se píše ve vedlejším vlákně(= "černé flíčky na růžích" ) tak Hornbach dostal velkou zásilku licenčních kvalitních růží

Kája tam napsala: "...dobrý den - paní Danielo jenom co si vzpomínám- Heritage, Falsfat, Pat Austin, Gold Celebration, Braithwaite, William Shaispeare, Winchester Catedral, Teasing Georgia dále Bonica, Elfe, Rosarium Uetersen- až člověk neví, kde na to brát a kde to nasadit. jen nákup neodkládat, protože lidi se chovají bezohledně a pak jsou olámané puky.Navíc to počasí - snad nebudou silné mrazy. S pozdravem Kája ..."

a já dodám ještě pár dalších jmen: Graham Thomas, Benjamin Britten, Sharifa Asma, Jubilee Celebration, Abraham Darby, Radio Times. A také romantické od Tantau a Meilland: Leonardo da Vinci, Eden Rose, Chippendale, Ascot, Heidi Klum, My Girl, Barock, Aschram, Augusta Luise, Giardina, a určitě spousta dalších, také čajohybridy a mnohokvěté. Jsou v kontejnerech a vypadající velmi dobře. Austinky jsou naštěstí nevoskované, takže jsou ve skvělé kondici a jejich vysoká kvalita je viditelná na první pohled.  Žádní supermarketoví chcípáčci nacpaní do igelitového pytlíčku se stonky opatlanými zeleným nátěrem!! 

Pokud některou z nich sháníte, berte to jako tip...

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?), 21.3.2009 18:48

Dobrý den, já jsem v Hornbachu neodolala a koupila si k narozkám neplánovaně Elfe (Tantau), je sice zavoskovaná, ale krásně napučená, snad to zvládne. Zatím pořád dumám, kde jí bude nejlépe a bude nejkrásněji vynikat. Právě tady studuji (ale nic), zda naleznu nějaké podrobnější informace o umístění, které má ráda a také zkušenosti těch, které už oblažuje svou neobvyklostí. Mám totiž vytypované místo, které b bylo slunečné tak od poledne do 16 hodin. Poradíte? Díky D.

host - 230.129 (?), 22.3.2009 10:29

paní Danielo, Elfe mám nasazenou vloni. Na dost slunečném místě. Narostla dost vysoká, je taková bujná - dala jsem ji k mřížce. Škoda, že nemám možnost ji nasadit před tmavé jehličnany.K

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz