Ošetření staré zanedbané révy
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 223.234 (?), 15.4.2010 12:29, zobrazeno: 14157x
Dobrý den, pořídila jsem zahradu v zanedbaném stavu, včetně několika starých keřů vinné révy. Skutečně keřů, s klasickou hlavou nemá zapěstování nic společného. Nejstarší dřevo je silné jako ruka.
Podle sousedů stále rodí dobré hrozny, a vzhledem k absenci jakékoliv péče v minulých letech bude réva i dost odolná, takže bych to s ní zkusila. Nicméně, ráda bych jí uvedla alespoň trochu do civilizovaného stavu, jinak mi udusí jabloně. Máte někdo nějakou zkušenost, jak s takto starou a neudržovanou révou naložit a nezničit jí?
Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 31.135 (?), 15.4.2010 14:17
Riešil som tento istý problém.Po očistení kmeňa od starej kôry som každý ker zmladil na prvý dobre vyvynutý výhon od koreňa na ktorom som nechal asi 8 očiek.Už v prvom roku narástli na kmeni zo spiacich očiek výhony z ktorých som na druhý rok zapestoval tvar aký mi vyhovuje.Veľa úspechov praje Stano.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 223.234 (?), 19.4.2010 8:26
Díky za info. Zatím jsem se zařídila tak, že jeden keř je "ohňápaný" - byl přerostlý do cestičky, dva jsem odstříhla za prvním pěkným výhonem, a zbytek jsem zatím nechala osudu, jen jsem je vymotala ze stromů a narafičila na dráty, kde měly být původně. Dám vědět, jak to dopadlo.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 223.234 (?), 26.8.2010 14:28
Tak, blíží se sklizeň a mohu čestně prohlásit, že vše přežilo. hrozny mají všechny, ten hodně seříznutý keř se dá srovnat s těmi neřezanými, nejlépe jsou na tom dle očekávání ty odstříhnuté za prvním výhonem.
Vypadá to tedy, že pokud je keř jinak živý a zdravý, zmladí bez problémů i po dost brutálním zásahu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 26.8.2010 22:59
Zmladil jsem letos radikálně Kodrjanku a vyvedl ji ven ze skleníku (koupil jsem ji jako Vitru!).Také jsem měl obavy seříznout ji až nad zemí.Jinak zdravý keř je schopen nahradit původní listovou plochu za jednu sezonu. AB
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|