Co je révě?

Pavel Daniel - (36) - 177.97 (?)
10.7.2011 17:02
Chtel bych se take pripojit s prosbou o radu - co je reve - nejspis se jedna o vicero druhu napadeni. Co jsem tak procital tak by se mohlo jednat o : nedostatek zeleza - halcivce revoveho a to posledni tedy nevim. Co myslite vy a jak ted zasahnout? Diky

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 155.12 (?), 9.7.2011 8:34

Opět jsem se dostal do klasické situace kdy se bobule začínají nalévat a vybarvovat, kdy se začínají objevovat první příznaky choroby (předpokládám že je to padlí) a já nemohu použít běžný prostředek proti padlí protože má dlouhou OL. Předpověď počasí vypadá dobře a tak réva bude rychle dozrávat. Asi nezbude než vyzkoušet nějaký ten Bioton a hrozny dokonale omastit. Zkušenosti z prostředky typu Sulikol-Kuprikol nemám, potřrbuji něco s krátkou OL, tak asi 14 dnů.

Kodrjanka začíná modrat
Kodrjanka začíná modrat

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 155.12 (?), 9.7.2011 16:02

Asi koupím a vyzkouším ten Sulikol vzhledem ke krátké OL, zkušenosti s ním ale doposud nemám. Mám i Bio prostředek ale tam se musí doslova vzít ten střapec do ruky a ze všech stran postříkat.

Pavel Daniel - (36) - 177.97 (?), 10.7.2011 17:02
Chtel bych se take pripojit s prosbou o radu - co je reve - nejspis se jedna o vicero druhu napadeni. Co jsem tak procital tak by se mohlo jednat o : nedostatek zeleza - halcivce revoveho a to posledni tedy nevim. Co myslite vy a jak ted zasahnout? Diky

host - 156.128 (?), 11.7.2011 0:00
Dobrý deň, pán Pavel! Na prvých 2 snímkach sú podľa mňa príznaky nedostatku draslíka. Mladé listy by mali byť pri deficítu lesklejšie. Na 3. snímke ste správne diagnostikoval kučeravosť a na tej poslednej by mohlo ísť o nedostatok dusíka- svedčia o tom aj cyanotické žilky. Odporúčam spraviť zálievku zo zmesi síranu amonného, draselného a vody, príp. strieknuť aj listovú výživu. Na akarinózu použite niektorý zo sírnatých prostriedkov. Pozor na vysoké teploty pri aplikácii akaricídov, niektoré by Vám mohli poškodiť listy. Paľo

host - 156.128 (?), 10.7.2011 23:51
Zdravím Vás Mirku! Sulikol strieknite radšej ráno alebo večer. Na stolové sorty má OL 3 dni, podobne ako Kumulus WG, ale na muštové má 42 dní. Organické fungicídy sa rozkladajú dlhšie, takže tam je OL min.4-5 týždňov. Prášková síra a jej zlúčeniny narobia problémy akurát kvasinkám. Paľo

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 155.12 (?), 11.7.2011 1:01
Díky Paľo, zítra to snad stihnu ošetřit. Další problémy pokračují na bobulích na zahradě kde si myslím že je to Peronospora.

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 11.7.2011 10:18

Vypadá to na to. Máte plíseň i na listech? Je to začínající napadení, takže bych zatím ze střapců odstraňoval jednotlivé napadené bobulky + intenzivní chem. postřik keřů  (s pokud možno krátkou OL). Takhle jsem loni zachrání dost hroznů při napadení padlím. Jinak u mně zatím napadení plísněmi žádné, i když nynější počasí je pro plísně ideální. Ještě jsem nestříkal, ale jsem ve střehu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz