Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, ano, plánuji to z nerezu. Kvůli své drahé polovičce to musím mít co nejsubtilnější (proto jsem musel právě vyloučit větší u profily a podobně..) a nesmí to rezavět :-) A samonosnou kvůli tepelné izolaci, musel bych se provrtat tlustou vrstvou polystyrénu a tím bych navíc zavedl tepelné mosty. Mám představu napevno do země zakotvit 3 trubky o průměru 25mm (u každé rostlinky jedna), do nich vyvrtat kolmo díry a prostrčit jimi plné ocelové pruty (ten nejspodnější který ponese horizontální ramena vína průměr cca 12mm, ty vyšší za které se budou chytat letorosty přemýšlím o prutech menšího průměru nebo o lanku). Na délku to má cca 10 metrů, pruty se vyrábí v 6m, takže je budu muset spojit např. pomocí kousku trubky se stejným vnitřním průměrem jako pruty. Na výšku opět plné pruty, dole zapuštěné v zemi a nahoře ohnuté do pravého úhlu a přichycené k zábradlí (ještě řeším vhodné objímky). Kdybych tam mezi okna dával 2 vertikální, tak je možná ještě na 2 místech spojím kolmým prutem (na způsob "žebříku").

Zkoušel jsem v železářství i hliník, ale ten má ve stejném průměru větší průhyb než nerez ocel, takže bych musel brát větší průměry a moc bych něušetřil... Metr 12mm prutu váží cca 1kg a dá se koupit za cca 100,- Kč.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika