Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Co se týká burčáku, neviděl bych jako nutný vysoký obsah cukru při sklizni, to je důležité spíše při výrobě vína. Když se mi podaří "chytit" burčák z Ronda, bývá vynikající. Rondo nemívá u mne vysoké cukry, protože ho nechávám většinou silně přetížené, ale neznám moštovou odrůdu s větším výnosem. Navíc struktura bobulí je vhodná pro výrobu moštů, nemá pevnou dužninu, ale spíš šťavnatou. Letos jsem do bílého burčáku převážně z Perlety (cukernatost 15°Brix!) namíchal zbytek rmutu z Ronda. Výsledkem byl slabě růžový burčák s velmi ovocnou chutí. Kdo ho ochutnal tak tvrdil, že takový ještě nepil. Z bílých odrůd uvažuji o Souvignieru Gris, letos by u mne na Hané určitě dozrál nad 21°Brix už v září a líbí se mi jeho vysoká odolnost k houbovým chorobám.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika