Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mam mozno trochu nestandartnu otazku k pestovaniu hrozna. Zakupil som 3ks dvojrocne sadenice vinica, odrody Preobrazenie, Monarch a Nizina.

Chcel by som ich pestovat pri plote vo forme ziveho plotu. Viete mi poradit vhodny sposob vedenia pre tieto odrody? Predajca sa mna pri tejto otazke velmi zle pozrel, takze uz som radsej nic nepytal. Podla neho sa mozu pestovat jedine ako vodorovny kordon. Ja skor rozmyslam nad vertikalnym vedenim. Je to vobec vhodne pre tieto odrody? Su vraj velmi silno rastuce a velmi rychlo prehustia plochu.

Mam pripraveny priestor pri plote na juznej strane rozmeru asi 0.8x5m. Zatial mam tri sadenice, ale rad by som este doplnil nejake bezsemenne odrody. Predpokladam, ze 5 sadenic by som mohol umiestnit do priestoru dlzky 5m.

Momentalne pripravujem drotennu konstrukciu, mozem ist az do vysky 2.1m, pokial je to vhodne.

V tejto chvili mi aj tak nejde o velkost urody. Ci sa urodi o jeden strapec viac alebo menej nam bude jedno. Skor ide o to, mat po co najdlhsiu dobu zaplnenu a zelenu co najvacsiu plochu pri plote.

Este doplnim, ze sa jedna o lokalitu pri Bratislave, nadmorska vyska asi 130mnm.

Dakujem za kazdu radu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika