Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud se něco odstraňuje, tak co njeblíže. Někdy tam ale taky nechám špačka. Ten pak zaschne a veme se co nejblíže v dalším roce. V principu k tomu důvod není.

Réva teče téměř vždy. Více však při opožděném zimním řezu.

Jiná situace je při zakracování tažně. Tam se to stříhá kus za posledním chtěným očkem. Já to osobně beru v 1/2 až 2/3 následujícího internodia.Pokud máte strach je možné použít i taktiku "uvidíme co na jaře". Brzy uvidíte co naraší. Pak ty chtěné podpořit podlomem těch nechtěných. Já osobně takto řeším násadu. Při zimním řezu nechám více oček a pak to proberu před/po odkvětu na konečný počet pro sezónu. Je to sice trochu piplačka a ztratí se část energie rostliny, ale nad druhou stranu se mi už stalo i to, že jsem to probral brzy, pak zasáhla vyšším moc a zbylo mi na keři málo letorostů a ty roslty až do nebe.

děkuji, budu se řídit druhou variantou.. Byl bych nerad, kdyby se ty zelené hvězdičky neprobudily po zimě náh

Je to na Vás, nicméně vězte, že každý, včetně mně každoročně vyholuje kmínek od nechtěných letorostů ze starého dřeva wink

GB

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika