Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Omlouvám se předem za otázku, ale protože neznám Vaši historii ošetřování, tak mně napadlo: Nemohlo se stát, že se vytvořila rezistence z přípravků, které proti oidiu používáte? Nejde ani tak o nadměrné užívání konkrétního přípravku, spíš jestli vícero z nich nepatří do jedné skupiny se stejným působením.

A ještě dovolte, abych se zeptal, jestli stříkáte i preventivně...
Z vlastní zkušenosti totiž mohu potvrdit, že co do květu naženu prevencí, pak v prázdninovém čase lépe a v pohodě zvládám běžnou údržbou. A že infekční tlak bývá počátkem prázdnin vysoký!
V této souvislosti poznamenám, že jsem dnes s napětím kontroloval vinohrad. Několik dní jsem byl mimo domov, po návratu zase 3 dny pršelo, dnes (27.6.) jsem se k ošetření nedostal. Naštěstí zatím ani po ošetření 12.6. nejsou patrné známky nemocí. Přisuzuji to právě prevenci.
Ve Vašem případě bych s prev. ošetřováním neváhal, jinak je člověku ex post zbytečně ouzko.

Až budete opět ošetřovat, zvážil bych (v kladném slova smyslu) přidání listového hnojiva. Mělo by pomoci při regeneraci rostliny.

-FD-

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika