Hibernal pestujem asi 10 rokov v okrajovej vinohradnickej oblasti /juh stredeho sloveska/ v nadmorskej vyške 195m na RH vedení s dvoma tažnami.Možem potvrdit vysoku odolnost k mrazu, bez problémov znesie -19.Horšie je to s perenosporou v čase kvitnutia, ked je na nu dost citlivý/prejavuje sa to sčernaním a uschnutím časti alebo celého sukvetia/,v dalších fázach vývoja je odolnost lepšia.Mučnatku som na nom ani pri vysokom inferčnom tlaku ešte nemal/v2010 vedla stojací M Portugal bol totalne napadnutý/Borytide odoláva celom dobre napadnutie je minimálne.odolnost k suchu je velmi dobrá, POstrekujem tak ako ostatné/bianca, festivalnij,golubek, medina/ 0až 3 krat za sezonu podla ročníka.Hibernal má dlhé vegetačné obdobie, ja ho zberam začiatkom oktobra ked sa zacnu vyfarbovat bobule do šedoružova až tmavoružova.Cukornatosť za tie roky min 19,5 max 23,6.obsah kyselín nemerám, vino nechám vykvasit do sucha a kyselina nie je moc vysoká celkom príjemna.Najviac si cením u tej to odrody chutovu plnost a príjenmu aromu. Jano