Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

"Význam má tato izolace v případě mrazivého větru,..."

Přemýšlím, jaký by mohla mít při větru význam. Osobně si myslím, že rovněž žádný. Proudící vzduch neodebírá dřevitému suchému povrchu rostliny žádné teplo, protože rostlina má teplotu shodnou, jako proudící vzduch. Jiné by to bylo pouze v případě, kdyby rostlina měla vyšší teplotu (např. z důvodu intenzivního oslunění), nebo byla mokrá (odběr skupenského tepla). V takovém případě by byl proudící vzduch zdrojem rychlejšího ochlazení. Pokud je ale venku například -20°C, tak se nemůže stát, že teplota jakéhokoli venkovního tepelně pasivního předmětu klesne pod tuto teplotu, i kdyby zuřila větrná vichřice.

Proto si myslím, že přikrývat má cenu pouze rostliny nízko u země (země je zdroj tepla) a vyšší nadzemní části rostlin, rostoucí ve volném terénu má cenu obalovat do návleků a rukávců pouze jako ochranu před osluněním (mrazové desky),  vysoušením (např. broskvoně) a okusem zvěří.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika