Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Solaris pěstuji již mnoho let.  Co se týká podnoží, zdá se mě udaný bujný růst na SO4 zvláštní.  Zajímavostí Solarisu je rychlý nástup v prvních letech po výsadbě, ale protože dobře a pravidelně plodí, po začástku plodnosti růst rychle omezí a spíše roste slaběji. Pro doplnění uvádím, že naše vinice jsou kompletně zatravněny - takže růst je přirozeně slabší, hlavně v letech s vláhovým deficitem v průběhu letních měsíců.  Pochopitelně v půdách dobře hnojených a zásobených vláhou může odrůdá růst úplně jinak.

Co se týká často zmiňovaných příznaků nedostku hořčíku, je to pro tuto odrůdu typické i u nás, možná to má trochu na svědomí i amurská krev.  Nicméně u pětiletých a starších vinic se tento příznak už neprojevuje. Podotýkám, že pravidelně používám komplexní listová hnojiva.  Speciální hořečnatá hnojiva nepoužívám.  Naše vinice jsou totiž vysázeny na vápenitých spraších, které mají přirozený přebytek vápníku i hořčíku. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika