Umístění převislých rostlin - ochrana před psem

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 146.129 (?)
19.1.2010 17:41
a previsle kvetiny zazejte vzdy vysoko do kvetinacu a truhliku..kdyz mate bungalov poveste to na okapy... myslim ze strechy dolu a poku patrovy s balkonem poveste to z balkonu dolu... je to krasne a neverim tomu ze psy by meli na tu chut... alespon moje davaji ve vzduchu kvetinam pokoj...
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Hanka1205 - (1) - 125.30 (?), 19.1.2010 15:36, zobrazeno: 6354x

Dobrý den, pořídili jsme si psa a teď řeším jak před ním uchránit převislé rostliny a rostliny v nádobách. Můžete někdo poradit způsob zavěšení truhlíků ve volném prostranství? Vítán každý nápad. Děkuji

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 19.1.2010 16:38

No, neporadím... Snad jen to, že pořízením psa se budete muset něčeho v zahradě asi vzdát a něco i obětujete. Vím o čem mluvím, pořídila jsem si dva. Neničí nějak soustavně a plánovitě, ale občas se jim něco povede. Před domem mám zídku - truhlík a vysadila jsem si tam už po dva roky ty velké okrasné česneky. Některé vydrželi skoro až do odkvětu Zídka končí sloupkem pergoly, ke kterému jsme vysadili vistárii. Celé léto vydržela táhla nahoru, byť to byl jen takový proutek. Právě, ve chvíli kdy shodila listí to už byl,,proutek" a ten prostě ucvakli. V celé zahradě je snad 500keřů, ale jeden si vyberou tam, kde jdou nejčastěji (u domu, u plotu) a okoušou ho na 20cm pahýl. Přitom kolem něho bez povšimnutí chodili třeba měsíc. Řvu jak tarzan, ale stejně mi nezbyde nic jiného, než se s tím smířit 

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 19.1.2010 17:24

Měli jsme psy tři (ted jednoho), vyřešila jsem to tak, že jsem okrasnou a zeleninovou zahrádku oplotila (zídka a dřevěný plutek). Na terásce a okolo ní mám květiny ve velikých květináčích nebo nádobách, na okně a na zídce. Na jaře si budu dělat podél domu jakousi dlouhou lavici pro fuchsie. To aby nestály na zemi. Je to tak jak píše paní přede mnou - člověk nemůže chtít mít všechno. Ale často z kompromisu vznikne zajímavá věc...

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 19.1.2010 17:32

Ještě jsem zapomněla dodat, že zavěšení truhlíků ve volném prostoru mě připadá zbytečně komplikované, řešila bych to spíš nějakými pevnými podstavci nebo zvýšenými záhony. Já mám jeden záhon v betonové skruži obložené starými cihlami.  Zdravím Dana

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 146.129 (?), 19.1.2010 17:38
povim to takto... poridte si maleho domaciho pejska a zahrade da pokoj, protoze s mu libi doma,,,

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 146.129 (?), 19.1.2010 17:41
a previsle kvetiny zazejte vzdy vysoko do kvetinacu a truhliku..kdyz mate bungalov poveste to na okapy... myslim ze strechy dolu a poku patrovy s balkonem poveste to z balkonu dolu... je to krasne a neverim tomu ze psy by meli na tu chut... alespon moje davaji ve vzduchu kvetinam pokoj...
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz