Prosím o názor

host - 48.81 (?)
19.5.2009 0:27
Díky za váš názor. Něco o mšicích povídal. Vnučka zatím na listí rybízu chuť nedostala, měla jsem na mysli, že až rybíz dozraje, tak ho bude konzumovat ve velkém přímo z keře. Omlouvám se znovu, jsem naprostý laik, jen jsem měla strach, že ta chemie zůstane na těch, dnes ještě nezralých plodech. Asi jsem vás pobavila svým dotazem. Ještě jednou díky. D.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 48.81 (?), 18.5.2009 23:20, zobrazeno: 4596x
Dnes náš soused na zahradě lezl po stromech (švestka, jabloň,višeň) a prováděl postřik - prý proti mravencům a jiným "vetřelcům". Jsem laik, ale na stromech jsou již malinkaté plody-to nevadí? Největší obavu mám z toho, že tím postříkal i rybíz, na který s oblibou chodí i moje vnučka-prý to bude za 1O dní pryč. Mám obavu, aby tomu tak opravdu bylo a vnučka nekonzumovala s rybízem i nějaké jedy. Díky za vaše názory. D.

Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 111.132 (?), 18.5.2009 23:48

Nejspíš stříkal proti mšicím - pochopitelně nemůžu vědět, jaký přípravek použil. Pokud ale některý z moderních a běžně dostupných malospotřebitelům a Vaše vnučka nejedla hned po aplikaci listí rybízu zasažené postřikem, nevidím v tom zásadní problém.

Jistě se Vám k tomu kvalifikovaněji než já vyjádří nejbližší dětský lékař.

host - 48.81 (?), 19.5.2009 0:27
Díky za váš názor. Něco o mšicích povídal. Vnučka zatím na listí rybízu chuť nedostala, měla jsem na mysli, že až rybíz dozraje, tak ho bude konzumovat ve velkém přímo z keře. Omlouvám se znovu, jsem naprostý laik, jen jsem měla strach, že ta chemie zůstane na těch, dnes ještě nezralých plodech. Asi jsem vás pobavila svým dotazem. Ještě jednou díky. D.

host - 122.179 (?), 19.5.2009 7:03

Zbytková rezidua postřiku zůstávají, myslím si ale, že do sklizně rybízu i toho nejranějšího je ještě dost daleko(Jonkheer van Tets) a tudíž nejde o bezprostřední ohrožení.Pokud děti neláká ovoce ještě zelené.Ale to nemá žádnou chuť.  AB

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 94.12 (?), 19.5.2009 8:59

Taky bych se o zdraví vnučky nebál. Pokud tedy soused nevytáhl nějakou roky straou chemikálii a namíchal správnou koncentraci.
   Jinak ale zimolezy již dozrávají a první třešně v teplých oblastech co nevidět.

host - 98.74 (?), 20.5.2009 13:02

Do rybízu je ještě daleko..., ale zaujal mě názor, že jabloň má už malé plody a tudíž se už nestříká. Běžně se stříká ještě několik týdnů před sklizní. Paní píše, že je laik, to ji samozřejmě omlouvá.

host - 38.195 (?), 21.5.2009 13:18

Paní sice omlouvá, že je laik, souseda ale v mých očích neomlouvá vůbec nic. Já přece nejsem povinen řešit, jestli náhodou není můj soused pako, které vypotřebovává staré zásoby Metationu nebo DDT. Chci-li aplikovat jakýkoli přípravek u plotu sousedů, není problém natáhnout třeba mikrotenovou krycí folii, stojí pár korun, na zamořování okolních pozemků nemám žádné právo, byť jsem přesvědčet o nezávadnosti použitého přípravku

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz