Jak často sekat trávník?

host - 214.246 (?)
7.6.2025 6:50

Záleží na okolnostech. Teď dost prší, tráva roste a já ji veškerou spotřebují na mulcovani mezi rajčaty, paprikami a na cestičkách mezi nimi. Za dva dny to není ani vidět a mužů doplnit. Máme takové tři okruhy na sekání. Kolem domu, v zahradě za domem, a poslední vzadu kde jsou slepice. Od zadu, tedy od slepic tam to vezmu strunou a nechám ležet. Další pásmo je v zahradě, kde se pohybujeme kolem záhonu a ovocných stromu. Tam pro mě mulcovani není vhodné, je to takové polouklizené, lepí se vám to na boty a nosíte to do domů. Poslední je kolem domu. Tam je to podobně a na víkend se mi líbí zelený pažit který je pěkný když prší. Jinak za sucha trávu nezalevam, takže je období kdy to připomíná poušť. Sekačku klidně prizvednu, když je tráva mírně přerostlá. Sekám po obědě kdy není rosa, nůž si pribrousim přímo na sekačce a snažím se ji častěji čistit. Lépe se plní koš. To jsem dříve moc nedodržoval 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 128.122 (?), 6.6.2025 13:55, zobrazeno: 199x

Ahoj všem, chtěl bych se zeptat, jak často sekáte trávník? Zajímá mě, co je ideální frekvence během jara a léta, aby tráva vypadala pěkně, ale zároveň to nebylo úplně časově náročné. Máme klasický zahradní trávník, žádný anglický pažit. 

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 60.228 (?), 6.6.2025 15:42
To je mi otázka. Podle toho jak vám roste, v neposlední řadě jak si vaše sekačka poradí s vyšší trávou, a v jak max vysoké chcete chodit

host - 141.161 (?), 6.6.2025 19:25

Když je počasí jako teď, tak je pro mne lepší 2x přeběhnout s mulčovačem, než tahat plné koše trávy do kompostu. Jitka

host - 214.246 (?), 7.6.2025 6:50

Záleží na okolnostech. Teď dost prší, tráva roste a já ji veškerou spotřebují na mulcovani mezi rajčaty, paprikami a na cestičkách mezi nimi. Za dva dny to není ani vidět a mužů doplnit. Máme takové tři okruhy na sekání. Kolem domu, v zahradě za domem, a poslední vzadu kde jsou slepice. Od zadu, tedy od slepic tam to vezmu strunou a nechám ležet. Další pásmo je v zahradě, kde se pohybujeme kolem záhonu a ovocných stromu. Tam pro mě mulcovani není vhodné, je to takové polouklizené, lepí se vám to na boty a nosíte to do domů. Poslední je kolem domu. Tam je to podobně a na víkend se mi líbí zelený pažit který je pěkný když prší. Jinak za sucha trávu nezalevam, takže je období kdy to připomíná poušť. Sekačku klidně prizvednu, když je tráva mírně přerostlá. Sekám po obědě kdy není rosa, nůž si pribrousim přímo na sekačce a snažím se ji častěji čistit. Lépe se plní koš. To jsem dříve moc nedodržoval 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci19:26
Napojení na novou kanalizaci19:24
Napojení na novou kanalizaci17:06
Napojení na novou kanalizaci16:05
Napojení na novou kanalizaci15:59
Napojení na novou kanalizaci12:59
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz