Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pro doplnění : pokud byl pozemek na podzim poorán, počkat až proschne vzrstva zeminy cca 5 cm a potom srovnávat. Hlína musí být skoro suchá a  musí se sypat ne být vlhká!!!

Pokud je travní porost, použil bych radličkový kypřič nebo rotavator,  ale pouze do hloubky 5-7 cm ne více!!! pokud prokypříte moc tak při srovnávání zůstanou hluboké koleje po traktoru a naděláte si další brázdy. Rovněž srovnávat později,  až prokypřený povrch trochu proschne - sypkost. Pokud by prokypření nestačilo - objeví se na vrcholcích po zarovnání tvrdá zem - tak znovu 5-7 cm prokypřit a podruhé rovnat. Někdy se objeví menší prohlubně, většinou na obratí,  tak ty již zahrnout hráběmi.Po urovnání nechat cca 1 - 2 týdny aby si zem trochu sedla a teprve nyní kypřit na konečnou hloubku - 12 - 15 cm pro sázení. Není kam spěchat máte na to ještě čas. My plánujeme srovnání cca za 14 dnů a sázení brambor za dalších 14 dnů - mrazová kotlina, aby moc nepomrzly ranními mrazíky. Střední Haná cca 225 m n/m.

Pokud se budou během roku objevovat na poli větší hroudy velikosti střední brambory a musíte je rozbíjet motykou, tak je v zemi málo vápna, po 2 roky po sobě povápnit a měla by se hrudovitost zlepšit = sypká zemina. Jinak jsou i profesionální srovnávače za traktor, ale to by bylo jen pro firmu, která se tím zabývá.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika