Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Otázka je, co budete chtít na pozemku mít, jaká je původní zemina a jakého rozsahu je odpad. Pokud je to inertní odpad a půda je lehčí, pak bude stát za úvahu pozvat někoho s traktorem a dvouřádkovým vyorávačem brambor. Pak už zbydou roužky (kde se stroj nevytočí) na to, aby jste to čistil ručně přes prohazovačku.

K vymražování kamení na povrch dochází z hloubek, kde se střídá cyklus zamrzání a rozmrzání během zimy. Zpravidla je to 1/3 až 1/2 nezámrzné hloubky. Aby tedy postupně nevylézaly pevné předměty po zimě, je potřeba mít vyčištěno do hloubky 30 cm (či spíše 50 cm). Vyjímkou je, pokud budete mít na celé ploše trávník podložený hustějším králičím plativem.

Osobně mám zkušenost, že pokud se to neudělá hned pořádně, je to problém na dlouhá léta. Cihla, která je nyní cca 40 cm hluboko se na povrchu objeví cca za 10 až 20 let (1/4 rychleji než 1/2 či celá). Nejrychleji se pozemek vyčistí při pěstování brambor 3× po sobě. Nejpomaleji při pěstování jahod nebo trvalých kultur (jahody, sad, trávník).

SfK..

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika