Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jen tak pro zajímavost:

Základní pracovní postup firmy, odstraňující vaši eternitu střechu by měl být rámcově následující:
1. Předložení povolení o zacházení s nebezpečným odpady
2. Odsouhlasení pracovního postupu likvidace příslušnou KHS
3. Vymezení kontrolovaného pásma se zamezením přístupu nepovolaných osob (v kontrolovaném pásmu se smí pohybovat osoby vybavené speciálními pracovními obleky a ochranou dýchacích cest osazenou hepafiltry, tyto osoby musí absolvovat periodické zdravotní prohlídky se zaměřením na práci s azbestem a musí být na tyto práce proškoleny)
4. Použití vhodného encapsulačního postřiku, který zamezuje polétavosti azbestových vláken
5. Opatrné sejmutí krytiny bez mechanického narušení jednotlivých šablon
6. Provedení minimálně jednoho kontrolního měření koncentrace azbestových vláken v ovzduší akreditovanou laboratoří (přesný počet měření je závislý na rozsahu prací)
7. Uložení eternitových desek (šablon) do neprodyšných vaků
8. Odvoz nebezpečného odpadu na specializovanou skládku s povolením ukládat azbestové materiály

V případě, že si nebudete jisti, zdali firma odstraňující eternit z vaší střechy postupuje v souladu s legislativou, obraťte se prosím na příslušnou hygienickou stanici (odbor hygieny práce) a na dané skutečnosti je upozorněte. Hygienická stanice má možnost v případě, že došlo k hrubému porušení pracovního postupu schváleného KHS, uložit firmě mnohamilionovou pokutu.

Likvidace svépomocí
V případě, že jste se rozhodli odstranit eternitovou střešní krytinu bez pomoci odborné firmy, budete potřebovat součinnost autorizovaného stavbyvedoucího.
Právní předpisy České republiky neumožňují odstraňování azbestových materiálů svépomocí.

Kam s eternitem
Veškeré materiály s obsahem azbestu, tj. nejen odstraněná eternitová krytina, ale i použité ochranné prostředky (pracovní oděv, rukavice atp.), patří jako odpad do kategorie "N" (nebezpečný odpad). Původce odpadů a oprávněná osoba, která nakládá s těmito odpady, jsou povinni zajistit, aby při nakládání manipulaci s těmito materiály nedocházelo k úniku azbestových vláken do ovzduší. Neprodyšně utěsněné obaly s azbestovým odpadem musí být označeny štítkem, obsahujícím upozornění, že obsahují nebezpečný azbest. Odpady obsahující azbestová vlákna lze ukládat jen na skládky k tomu určené. Odpady musí být upraveny, zabaleny a po uložení na skládku okamžitě zakryty. Provozovatel skládky je povinen zajistit, aby se azbestová vlákna nemohla uvolňovat do ovzduší nejen v době uložení, ale i v budoucnosti, kdy bude provoz skládky ukončen.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika