Domácí výcvik vlčáka

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 86.111 (?)
22.3.2013 15:07

tahne jak traktor a nepomáhá ani škrtífcí obojek....pokud si má pes procházku užít, tak tahne jak traktor. Pokud je pes naučený chodit bez tahnutí u nohy, tak to pro něj není přirozený stav, pes je stále ve střehu a hlídá si svou pozici. Musí se pořád kontrolovat a je to pro něj takový trochu stresový stav, aspoň já z toho mám takový dojem. Ovšem zase když pes tahne, tak si procházku neužije pán psa, protože se s ním musí furt přetahovat, Trochu to řeší použití stopovačky, na dlouhém vodítku pes někdy tak netáhne.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 220.30 (?), 17.3.2013 21:55, zobrazeno: 24020x

Prosím o radu při výcviku mladého (8 měsíců) starého vlčáka. Při procházce je hrozně bojácný. Na jedoucí auto, motorku nebo kolo skáče. Jak jej to odnaučit? Děkuji.

pylorus - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (113) - 115.186 (?), 18.3.2013 10:51

1) vzít knížku a řádně nastudovat výcvik NO!

2) neužívat fyzické tresty a když, tak jen miminálně a symbolicky. Nejsnadněji psa zničíte tak, že jej zmlátíte. Místo toho používat systém odměn (třeba piškoty)

3) naučit základní povely a začít povelem FUJ  - okamžité zanechání nežádoucí aktivity. Pokud pes splní - vždy odměnit. Chce to čas a postupně. 8 měsíců už je pořádný puberťák, ale jde to.

4) Bojácnost při procházce může mít mnoho příčit - od neznámého prostředí až po to, že pes na procházce dostal nařezáno (za skákání na auta) a teď se bojí. Těžko soudit. Snažte se chovat normálně, vezměte psa na klidnější místo bez aut, cvičte s ním jednoduché povely. ODMĚŇUJTE a až si pes na procházky, vodítko a další věci zvykne, zkoušejte auta. 

5) Postupně zvykejte na ruch ulice - projíždějící auta, lidi a pokud pes startuje okřiknout povelem fuj. když to udělá ihned ODMĚNIT. 

Určitě by se to dalo popsat mnohem podrobněji, ale na to jsou knížky :) 

Ať vám dělá pes radost a vy ji dělejte jemu :)

Martin

host - 0.146 (?), 18.3.2013 17:03

za nas mlady psi s psovodem odvelili do Libělovic a po pul roce přišli vycvičený ale stejně každý den měli 2 hodiny trenýrovky do hospody do rukávu 7 lahváču a spátky nejhorší bylo po dvou letech loučení

host - 220.30 (?), 21.3.2013 19:47

Moc děkuji za radysmiley! Knížku předám majitelce ať se nastartuje. Já mám taky vlčáka ale 8-mi letýho. Připadá mi, že z něj ta puberta ještě nevyšla. Procházky do přírody jsou někdy nezvladatelné když uvidí srnky nebo zajíce, neposlechne. S náhubkem by jim neublížil ale pro štvaní zvířete by jej kterýkoliv myslivec sejmul. Po tomto neupslechnutí dostal pořádný výprask, a to je asi špatně, protože podruhé už nečekal, že zase dostane a schoval se v boudě. Taky mám problém, že na vodítku neumí chodit vedle mě pomalu, tahne jak traktor a nepomáhá ani škrtífcí obojek. Pokud se to nenaučil na začátku tak teď už od něj nemůžu nic chtítsad.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 86.111 (?), 22.3.2013 15:07

tahne jak traktor a nepomáhá ani škrtífcí obojek....pokud si má pes procházku užít, tak tahne jak traktor. Pokud je pes naučený chodit bez tahnutí u nohy, tak to pro něj není přirozený stav, pes je stále ve střehu a hlídá si svou pozici. Musí se pořád kontrolovat a je to pro něj takový trochu stresový stav, aspoň já z toho mám takový dojem. Ovšem zase když pes tahne, tak si procházku neužije pán psa, protože se s ním musí furt přetahovat, Trochu to řeší použití stopovačky, na dlouhém vodítku pes někdy tak netáhne.

pylorus - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (113) - 115.186 (?), 22.3.2013 20:52

Naučte psa přiběhnout na zavolání. Nejprve na zahradě - když přijde, vždy odměnit pamlskem. Až to bude slušně ovládat, vezměte jej na pole, kde máte přehled (není zvěř a je klid). Tam jej zkuste pustit na dlouhém úvazu (10m) a zkoušet přivolání. Když to vyjde - veliká odměna. Když ne - použijte úvazu. Pak to zkuste na volno (musí být klid - žádná zvěř, žádní lidé a jeden samotný pes). Když pes přijde - opět pochvala.

Všechno jde, když se chce. Jen je to jako v autoškole, někdo je rychlejší, někdo pomalejší a někdo se to pořádně nenaučí nikdy :) 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz