Příspěvky uživatele - 19.114

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Prasklina kůry na třešni - 70 cm, 22.3.2011 Obsahuje fotku
Téměř po roce bych chtěl případným zájemcům ukázat jak dopadla třešeň s prasklinou. Jak jsem již výše uvedl po prasknutí kůry jsem kmínek pevně obtočil PVC páskou, kterou jsem v zimně odstranil protože již nebyla funkční. Nyní připojuji foto:
Slivoň trnitá, 27.2.2011
Klokoč zpeřený - Staphylea pinnata nabízejí v Drožíně.
Co vše okouše lesní zvěř?, 1.12.2010
Nám zase srnčí okousala keříčky růží a to docela důkladně.
Krmítko pro ptáky v zahradě, 24.11.2010
Používám stejných principů, jenom ve spodní části /pod krmícím otvorem/ jsem provrtal dvě dírky a prostrčil skrz celou petlahev delší a tlustější izolovaný drát, který ptáčkům slouží jako bidýlko. V loškém roce jsem měl návštěvu dlasků, kteří... celý příspěvek >
Keře na jižní svah, 23.11.2010
Mám dobré zkušenosti s Mahónií cesmínolistou (Mahonia aquifolium). Je to velmi odolná rostlina, která kvete většinou již v dubnu a plody na ní ji dlouho zdobí. Pozor - velmi ráda a lehce se vysemeňuje a rozrůstá do okolí.
Jak nejlépe otrhat rakytník?, 18.10.2010
Plody ostřiháváme nůžkami - je to opravdu piplačka /dva keře = cca 2 kg/. Potom je na odšťavňovači Hurom odšťaníme a šťávu zamrazíme v sáčcích na kostky. Drť která zůstane po odšťavnění usušíme na radiátoru a vaříme z ní čaj.
Co jsem si to zasadil?, 10.10.2010
Má někdo zkušenosti s tím jak udržet křídlatku na jednom místě? Lze ji umravnit tak, aby nezarostla velký kus pozemku? Zatím pozoruji, že si vyhání odnože kolem sebe.  Rád bych ji udržel na jednom místě, protože se velmi líbí včeličkám, které ji... celý příspěvek >
Co jsem si to zasadil?, 9.10.2010 Obsahuje fotku
Před rokem jsem si zasadil dva keříčky. Přes zimu zelená část nad zemí uschne a na jaře znovu vyrazí nové výhonky. Listy jsou srdčité /viz foto/ a květy drobné, bílé. Nevím co je ta za druh rostliny, znáte ji někdo?
Odruda merunky Pinkcot, 2.10.2010
Údajně má delší dobu kvetení /vykvétá postupně/, což může mít za následek, že se jí podaří překonat krátkodobé mrazíky.
Kdy a jak namnožit mirobalán řízkováním, 27.8.2010
Mám mirobalán třešňový a pro jeho vlastnosti se jej pokouším rozmnožit. Pokusy řízkovat jsou problematické. Z 6 řízků zasazených vloni na podzim se nakonec ujal jenom jeden. Řízky odebírané v průběhu roku se neujaly ani jednou.
Česnek medvědí - rostlina téměř neznámá, 28.6.2010
Foto č.2 je Nectaroscordum siculum - Česnek sicilský. Květ je opravdu atraktivní. Zvláštností je, že květy s oblibou vyhledávají včelky.
Česnek medvědí - rostlina téměř neznámá, 13.6.2010
Prostřední fotografie je česnek sicilský. S oblibou jej navštěvují včeličky.
Odrůdy meruněk, 2.6.2010
Ještě na doplnění. Letos v květnu jsem rouboval na durancii o tloušťce lidské ruky čtyři rouby Pinkcot (za kůru). Všechny se ujaly, nejlepší z nich má již letorost dlouhý cca 3 cm.
Odrůdy meruněk, 1.6.2010
U jednoho odborníka při školení o roubování nám bylo doporučeno štěpování meruňkových roubů na durancie. Má s tímto způsobem dobré zkušenosti, zvláště v chladncých oblastech.Ptal jsem se i na švestkové podnože, ale s nimi neměl žádné zkušenosti.
Prasklina kůry na třešni - 70 cm, 9.5.2010
Děkuji všem za zapojení se do diskuze. Mohu jenom potvrdit, že když jsem trhlinu zjistil, byl jsem v šoku. Nic takového jsem nikdy neviděl. Zatím jsem trhlinu stáhl pružnou PVC páskou. Rozchlípení už bylo takové, že se nepodařilo úplně kůru... celý příspěvek >
Další diskuze:  6,  7,  8,  9,  10  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika