|
Příspěvky uživatele - 164.150
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Formy na výrobu zámkové dlažby, 18.3.2009 formy se prodávají, doporučuji je natřít před každým vyplněním betonem starým olejem, a hlavně nezapomeňte na drát... armaturu...pokud děláte velké kusy.Vibrátor si můžete vyrobit tak, že na plotnu ze železa připevníte motor, blotna bude na... celý příspěvek > | | A až Z o uzení, 18.3.2009 Solení slaniny
Syrové hřbetní sádlo, vykoštěné hřbetní boky, na 10 kg masa 300-500 g soli, podle chuti česnek.
Maso pečlivě očistíme, popř.oholíme, vychladíme na 2 - 4 st.C. Do celého povrchu pečlivě vtíráme sůl.Obvyklá dávka solení boků s kůží je... celý příspěvek > | |
| | A až Z o uzení, 18.3.2009 Moravské kombinované solení
Nakládáme maso s vnitřní teplotou 3-4 st.C.Maso solíme vychladlé a v chladné místnosti.Zmrzlé maso není k solení vhodné. Všechny kusy raděj vykostíme, tím zabráníme zápachu od kosti a rychlejšímu kazení.Méně ořezané kosti... celý příspěvek > | | A až Z o uzení, 18.3.2009 Dřevo k uzení
Není vhodné udit jedním druhem dřeva, ale směsí.Obvyklý poměr je 90% tvrdého dřeva a 10%měkkého.Základ je dub a buk.Doplníme olší, jasanem,javorem, habrem,jilmem, topolem,břízou-bez kůry.Z ovocných švestka, jabloň... celý příspěvek > | | A až Z o uzení, 18.3.2009 zdravíčko, dostal jsem do ruky knihu, ve které je dost receptů a návodů o uzení, tak se s váma podělím
Uzení je úprava masa a mas.výrobků, při nimž dojde k vytvoření vrstvy na povrchu vlivem tepla a kouře.Tato vrstva zabrání přístupu... celý příspěvek > | | Stará sláma, 18.3.2009 zaorat, prodat,zkompostovat, darovat-pod zvířata jako podestýlka ujde vždy, jestli bude stuchlá, zvířata ji neprokoušou na malé kousky, jen zahřeje a za pár dnů se zhrabe s hnojem na pohnojení, na houby musí být čistá, nesmí mít plíseň. | | jak zničit pařez, 18.3.2009 navrtat díry a do nich nasadit hlívu ústřičnou, je to dřevokaz, a budeš mít i houby | | jak zničit pařez, 18.3.2009 pěkná práce | | Ošetření ořešáku po řezu, 18.3.2009 maximálně větev 11,12,ale jinak souhlas s ostatníma, že bych velké větve neřezal, spíš bych řezal oschlé větévky nebo větve, které brání průchodnosti pod stromem.máme ořech, který nebyl 20 let prořezán a raděj větev podložím, než bych ji řezal.za to... celý příspěvek > | | Který keř poroste v blízkosti ořešáku?, 18.3.2009 zdravím, máme na zahradě vedle sebe lísku s vlašákem, šeřík a tůje, i angrešt | |
| | Závady při výrobě domácích uzenin?, 15.3.2009 co to je prát?? | | Sršně - jak na ně?, 15.3.2009 sršeň neútočí pokud ho necháte být a nešijete sebou.pokud nějakého zabijete a on stačí dát tísňové volání, ostatní mu přiletí na pomoc, skutečně.Jinak jezdím jako dobr.hasič na hmyz a nejlepší se zdá reid ve spreji, je přímo na sršně, ale nejvíc se... celý příspěvek > | | udírna, 6.3.2009 kouřovod i udírna může být z čehokoliv, samo že ne z plastu nebo asfaltu, musí se ale před vložením výrobků k uzení pořádně vyhřát a vyhnat vlhkost, jinak voda může kondenzovat na stěnách a přenese se na maso a pak to paří a páchne.Tonda | | Zděná udírna - jak provozovat, 26.2.2009 na podlaze se oheň nedělá, maso by se spálilo a kapající mastnota by dala podnět k požáru, udí se třeba dva dny s pauzou přes noc.Nejprve na 90 stupňů, aby se maso nebo klobásky jako by uvařily, tak 2-3 hodiny a pak stačí 40-60 st.Topilo se nejspíš... celý příspěvek > | | vrstvy materiálu při založení jezírka, 28.12.2008 Dobrý den.Na jaře chci vlastními silami vybudovat zahradní okrasné jezírko.Sbírám informace na internetu a nevím si rady. Při založení patří vrstva písku, na to geotextilie, pak fólie, a tedˇ nevím, zda už jen kamení, nebo pod něj ještě na fólii... celý příspěvek > | |
|
|
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 |
|
|
|