Příspěvky uživatele - Jarda-XXL

Stavba udírny, 21.8.2009 Obsahuje fotku
Zdravím, já udím na délce kouřovodu skoro 6m. Udírna je dřevěná a při uzení kouř uchází kolem dokola spárkami. Nikdy jsem neměl maso s příchutí dehtu, krásně voní a říká to každý kdo odemne maso má. Vnitřek udírny voní kouřem a stěny jsou černé jak... celý příspěvek >
Jezirko - vhodna filtrace atd, 16.8.2009 Obsahuje fotku
Bude to také hodně o kvalitě vody. Já používám obyčejný vnitřní akvarijní Fluval 3 na jezírko 2000l a vodu mám čistou krásně. Filtr stojí asi 500Kč. Tak jednou za pět dní ho vymáchám v potoce a to je celá údržba. Vodu beru také z potoka. Jarda
Co je to za tvora?, 30.6.2009 Obsahuje fotku
Pod sudem jsem našel tohoto tvora, neví někdo o co se jedná?
Jaký koupit křovinořez?, 13.10.2007
Já jsem koupil za 9 000 Dolmara 330U. Velká robustní silná mašina. Malá spotřeba, i s tupým kotoučem seká, co mu přijde pod nůž. V houštině malin jsem hravě upálil násadu na hrábě, která tam původně stála coby opora. Skvěle startuje, zatím nemohu... celý příspěvek >
Grilování - uzení, 10.10.2007 Obsahuje fotku
Tak já udírnu roztopím měkkým dřevem tak na 40°C,  potom zavěsím maso a klobásy nebo sýr a teplotu zvednu na 60 až 80°C. Topím bukem osm až 10 hodin, a ke konci přidám švestku. Je dobré maso před uzením rozvlažit v teplé  vodě kolem 90°C,... celý příspěvek >
Jaký křovinořez do 10000 Kč?, 9.10.2007
Můžu potvrdit, mám Dolmar 330 U a sekal jsem s ním i pekelné houštiny. Na normální trávník používám tak půl plynu. Opravdu robustní mašina.
Grilování - uzení, 9.10.2007 Obsahuje fotku
Tato udírna původně měla litinové topeniště dole na dně. Bylo to dobré ale bylo potřeba hodně mokrých tvrdých hoblovaček pro korigování teploty. V současné době je topeniště 150 cm od udírny a potrubí v zemi. Není potřeba tolik hlídat teplotu. Neboli... celý příspěvek >
Grilování - uzení, 9.10.2007 Obsahuje fotku
Udírnu jsem stavěl já, je vysoká 210 cm a 60x60 cm. Foto je z doby kdy jsem jí stavěl v současné době je z venku oplášťovaná pozinkem. Pod štítem střechy je pak skladováno bukové dřevo. Plánek bohužel nemám,stavěl jsem to "z voleje".  Nic... celý příspěvek >
Grilování - uzení, 9.10.2007 Obsahuje fotku
Ahoj, zkus to na chvilku kolem 120°C. Mě se spojí dobře, zatím se mi to nikdy nerozteklo.
Chlazení piva, 9.10.2007 Obsahuje fotku
Jednoduché řešení přidávám na fotkách. Dlouhým trubkám bych se vyvaroval, v takovém sloupci se pivo bude přes kuličku vracet do sudu a z osmimetrové hloubky bude spotřeba CO2 taky větší. Můj domácí výčep pracuje skvěle, zaledovaný sud je za 24 hodin... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika