|
Příspěvky uživatele - 13.189
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Nová pálenice - jaký kotel?, 14.1.2015 Kotel bych dělal z mědi a naopak vše ostatní z nerezu. U celonerezovek musí být reakční člen. Bez něho může být vypálený destilát potenciálně zdravotně závadný.
A spirálu bych použil tak do gauče. Ideál trubkový svazek, plášťový rozebíratelný,... celý příspěvek > | | Jaký vybrat refraktometr?, 12.12.2014 Toš durancie založené začátkem října, kvasinky od BS, ještě teď když se oteplilo k 10°C (minulý týden) tak jsem musel upouštět mírný tlak z bečky, mám to místo vodní zátky. Při dokvašování je zatáhnu sponou a pak hlídám jestli ještě kvasí, víko... celý příspěvek > | |
| | Šarka švestek, 21.11.2014 Letos to samé na 6-7 leté durancii, začala nepatrně vadnout, pak žloutnout až uschla v létě úplně. Podezírám nějakého podzemního tuneláře.
Floki | | Vhodné odrůdy pro pálení, 3.11.2014 Teče, ale je to podle mého názoru jedna z nej slív, pořád víc osvědčená jak nové hybridy typu Top Taste.
Nepřidávejte cukr a škrábat nebude, nebo přepasírujte kvas před odvozem do pálenice, třeba budete překvapen ;-)
Floki
| | Vhodné odrůdy pro pálení, 30.10.2014 Dyby tam bylo napsané Durancia + Gabrovská, tak bych si dokázal představit velmi kvalitní kombinaci. Ideál by byla Durancia + Domácí, ale to je pohádka snů dneska.
Floki | | Destilační přístroj, 30.10.2014 Nerez, měď, smalt, aj ten hliník se připeče. Připálenky mají na svědomí ruky a špatně ubastlený kotel, doma většinou s pofiderným míchadlem, toť vše. Při přímém ohřevu jiné míchadlo než článkové imrvére stírající dno lépe nefunguje.
Floki | | Měděný kotel, 30.10.2014 Nejlépe rukama.
Floki. | | Vhodné odrůdy pro pálení, 29.10.2014 Stanley z těch tří nic moc na pálení - slabota, dokáže sice pěknou cukernatost - cca 20-22 brix, ale aroma slabé.
Taky nechápu proč tam není durancia, na pálení bych bral hlavně duranciu v kombinaci s nějakou lepší švestkou.
Floki | | Stabilizátor paliva, 17.10.2014 Uvědomujete si pane, že metylalkohol, př. etylalkohol mají oktanové čísla 108-110? Že svou přítomností zvyšují celkové oktanové číslo benzinu? Je to pak jen otázka marketingu výrobce a norem pro použití biosložky. Vysoké oktanové číslu u pumpy... celý příspěvek > | | Destilát - zlatavá barva, 16.10.2014 Ing. Dr. Otakar Vondráček - Výroba ušlechtilých pálenek z ovoce, Praha 1945.
Floki | |
| | Destilát - zlatavá barva, 13.10.2014 V literatuře jsem teď někde zachytil informaci, že zabarvení jádra způsobuje kromě přítomnosti běžné oceli v aparatuře i velký obsah tříslovin v surovině.
Floki | | Zakalená slivovice, 9.10.2014 Jó pane, čistý potravinářský líh dělá divy!:)
U ovocných destilátů není jen líh, jsou tam estery a jiné alkoholy, uhlovodíky, víc by vysvětlil třeba Ing. Šlosar.
Floki | | Zakalená slivovice, 7.10.2014 Není pravda, že se letní ředí na 49 %. Ne vždy je to ku prospěchu. A až se to někomu zakalí, tak ať pak nefňuká. Takové rady jsou žůžo. Ale už ten pravopis by měl odradit od aplikace takových mouder do praxe.
Floki
| | Pálení z hrušek - vedení kvasu, 29.9.2014 Tak jestli jste s vyvětralým kvasem od turbo kvašení spokojen, proč ne. To musí chutnat jako obyčejný líh bez aroma.
Nevěřím tomu, že ovoce citlivé na ztrátu aroma jako meruňky můžou být po výpalu lepší jak podprůměrné, když vykvasí na hotovo za... celý příspěvek > | | Pálení z hrušek - vedení kvasu, 29.9.2014 Je to nesmysl, oba přístroje je od sebe nerozeznají. Jeden pracuje s indexem lomu světla ve specifickém mediu, druhý na základě hustoty. Pokud tam jakési ty cukry sou, tak je zaregistrují oba. Ale refraktometr je přesnější - naberu pár kapek čisté... celý příspěvek > | |
|
|
|
|