Příspěvky uživatele - 249.236

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Slivovice - kvas, 6.11.2013
Proč někdo nevypálí z cukrovaného kvasu víc než z nedoslazeného, to lze snadno vysvětlit. Máte-li hodně zralé až přezrálé švestky s cukernatostí hodně přes 20%, běžné kvasinky ani veškerý cukr nejsou schopny prokvasit. Přislazení takového kvasu... celý příspěvek >
Red Delicious, 6.11.2013
názor hojně podporovaný periodiky i zde o pěstitelnosti některých odrůd.Jsou to polopravdy, mnohdy vyložené lhaní Pane Polehlo, buďte tak hodný a nenazývejte názory a zkušenosti jiných - odlišné od Vašich -  lhaním.
Podzimní postřik jabloní močovinou - trávník, 6.11.2013
mykoflora či bakterie spotřebují nejen živiny z biomasy listu, ale i živyny dostupné formou na nich ulpělých patogenů Ono to není tak jednoznačné. Záleží na druhu patogena. Většina patogenních mikrobů hyne po krátké době co se ocitlou mimo... celý příspěvek >
Heliodor, 6.11.2013
Helios  = slunce heliodor = žlutý beryl (drahokam) Heliodor = mužské juméno (generál Heliodor Píka) Nemyslím se, že název má souvislost s tuhostí dužiny. Topaz, Rubín, Diamant jsou odrůdy, které tvrdou dužinou nevynikají a ani barvou... celý příspěvek >
Podzimní postřik jabloní močovinou - trávník, 5.11.2013
Močovina jistě není desinfekce. Ale dodání dusíku akceleruje činnost rozkladných mikroorganizmů. Důsledkem je zvýšená teplota v kompostu a ta do jisté míry desinfekční účinky má.
Heliodor, 5.11.2013
Pokud je mi známo, odrůda Heliodor, údajně typická hranatým tvarem, je křížencem Golden Delicious x Topaz, tedy odrůd, které nemajú žiadny náznak hranatosti či rebernatosti. Takýto úkaz stojí za zverejnenie.
Smíchání dvou kvasů?, 5.11.2013
Je-li zastavení kvašení skutečně předčasné, pak je jistě dobré je obnovit. V tuto dobu nejčastěji přestávají kvasit mače uložené venku kvůli poklesu teploty. Pro opětovné spuštění kvasného procesu obvykle stačí přenést kvas do teplejší místností (cca... celý příspěvek >
Smíchání dvou kvasů?, 5.11.2013
Nikdy jsem kvasy různého ovoce nemíchal, tak s tím nemám zkušenosti (nepočítám míchání slív, švestek, pološvestek, renklód, blum a ozdravení hruškového kvasu kyselými jablky). Ale nemyslím si, že smícháním jablek a mirabelek byste něčemu ublížil.... celý příspěvek >
Podzimní postřik jabloní močovinou - trávník, 5.11.2013
Podobny efekt je zmiesat listie s kompostom alebo cerstvo posekanou travou U nás v době hrabání listí mnoho čerstvě posečené trávy nemáme. I tak je spadané listí materiálem, který se v kompostu rozpadá poměrně rychle, takže další urychlování... celý příspěvek >
Podzimní přihnojení, 5.11.2013
Nevyzrálý kompost ani nevyzrálý hnůj bych nerozhazoval. Tato statková hnojiva vyzrávají nejlépe v hromadě. Když rozhážete čerstvý hnůj, tak se tak dobře nerozleží, jen z něj deště vymyjí zvířecí trus a zůstane špinavá sláma.
Podzimní postřik jabloní močovinou - trávník, 5.11.2013
On se postřik 5%ní močovinou spolu s boraxem skutečně doporučuje. Nejen k rychlejšímu rozložení spadaného listí, ale i k dodání dusíku, který se již neprojeví negativně na vyzrávání dřeva, naopak pozitivně při jarním rašení. Já to provádět nemohu,... celý příspěvek >
Rozela, 5.11.2013
Jarka je dobrá odrůda, ale kvality Rubínu asi nedosáhne. Plody má menší, ne tak zářivě zbarvené. Možná vydrží uskladněná trochu déle, ale to může být podnoží či menšími plody. Rozela je naproti tomu krásně vybarvená a hlavně - je to chutný rezistent.... celý příspěvek >
Heliodor, 5.11.2013
Nevidím k tomu nejmenší důvod. Jestli tomu budete věřit či ne, je mi srdečně jedno. Ostatně většinu Vašich úvah, např.:... že hranatosť či rebrovitosť plodov je zakotvená v génoch a je teda typická pre danú odrodu bez ohľadu na teplotné podmienky... celý příspěvek >
Slivoň Anna Späth, 4.11.2013
Chuť Anny je velmi dobrá i v horší poloze. Akorát známky šarky jsou patrné.
Jablečný burčák, 4.11.2013
Občas piju zkvašený mošt takový, jak uvádí p. Mittwoch. Jednoduše je připravený tak, že čerstvým moštem jsou naplněny PET lahve až po okraj a pevně uzavřeny.  Po 2 týdnech v lednici nebo po kratší době mimo ni se s krajní opatrností a problémy... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika