|
Příspěvky uživatele - 166.118
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Co na zahradu, 8.10.2012 Kdysi jsem, tenkrát ještě s malými dětmi, navštívil Šumavské muzeum v Kašperských Horách. Průvodce s vizáží Krakonoše zaslechl mojí poznámku na téma, že tu snad budou mít i vycpaného hryzce."Tady ho máte a taky Vám poradím, jak se ho zaručeně... celý příspěvek > | | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 25.8.2012 Nerad bych se vyjadřoval stejným způsobem, jako dva předcházející autoři. Tedy, pokud znáte způsob, jak docílit kvalitní nakládačky (i když to nebudou znojemské) a chcete se o něj podělit s ostatními, pak poraďte, jak to dělat, ne jenom, jak to... celý příspěvek > | |
| | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 21.8.2012 Ano, samozřejmě máte pravdu. V receptech na okurky se považuje za standart bzenecký ocet, já jiný nekupuji. | | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 21.8.2012 Pro mne je to pořád prosté. Hotové znojemské okurky nehledám, nemám zapotřebí okurky kupovat. Hledám způsob, jak své výrobky k nim chuťově přiblížit. Přes obvyklé domácí recepty asi cesta nevede. Macerát (i když znojemský výrobek) asi jen šetří čas,... celý příspěvek > | | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 20.8.2012 Barva okurek se liší podle odrůd i následně trochu podle zpracování, ale chuť nedělá. Odrůda okurek jistě není zanedbatelná, jde o tvrdost, tvar, barvu a snad i chuť ale ne příliš, tu právě dává nálev. Ale důležitá je jistě výrobní technologie, v... celý příspěvek > | | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 18.8.2012 Z celé diskuse, kterou jsem tady otevřel, je přece jen nějaký výsledek. Výrobce macerátu je velmi komunikativní a už mám s přísadou macerátu zavařeno několik dávek. Naproti tomu na dotaz a možnosti k extraktu žádná odezva. Okurkol nemám a kořeněný... celý příspěvek > | | Bifteková rajčata, 4.8.2012 Tak to je Cuor di Bue. | | Bifteková rajčata, 3.8.2012 Snad může být Cuor di Bue ve více variantách, v každém případě to moje má dost jiný tvar, připomínající skutečné srdce, dolu protáhlé a zužující se do zaoblené špičky. Brzy dodám fotku.Ještě pozor na tzv. náhradní odrůdu, zjistil jsme, že je uváděna... celý příspěvek > | | Nejchutnější rajčata, 29.7.2012 Inspiroval mne Mr. Biggg. Plát rajčete na namazaný krajíc chleba, ostatní jako "přízdoba" k řízku s bramborem. Nevím, jak bych sušil měkou a hodně vodnatou dužninu, ale asi půjde do kečupu. | | Nejchutnější rajčata, 28.7.2012 Cuor di Bue - dnes jsme snědli první plod (ze skleníku). Vážil 700g, šťavnatý, chuť 2-3 (podle školních známek). I když ostatní plody budou asi do 300g, úroda bude dost velká. Zajímavá odrůda, trochu mne zviklala v nechuti k obřím rajčatům. R. | |
| | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 27.7.2012 Tak jsem včera vyzkoušel znojemský macerát a už dnes ochutnal podélné řezy. Nebyly vůbec špatné, ale ta pravá chuť znojemských okurek z velké plechovky, co ji pamatuji z mládí, tam podle mne ještě není. Dnes jsem objevil dodavatele lihového extraktu... celý příspěvek > | | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 18.7.2012 Dobrý recept, má ocet k vodě 4 ku 1, 3 ku 1 je příliš. Trochu mne mate ta kyselina citronová, chuťově nic moc a asi bere okurkám jejich barvu. Hřebíček a skořice chybí (asi jsou v perníku), zas je tam koriandr. A co takle čerstvé zelené bylinky, dnes... celý příspěvek > | | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 17.7.2012 To Stanislaw: Prosím, jaká je trvanlivost macerátu? Bude použitelný za rok či za dva? Balné a poštovné je "v mezích slušnosti"?Díky, R. | | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 17.7.2012 Ano, velkovýroba je o něčem jiném, ale lze to vzít i obráceně. Doma mohu například používat čerstvé bylinky, dělat pokusy a hledat to, co vyhovuje nejlépe mé chuti. Ale konkrétně: 1. Odrůda okurek - příliš tmavé jsou ve sklenici nevábné, což... celý příspěvek > | | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 17.7.2012 Ano, sacharin jako doplněk je dobrý. Skořice a hřebíček se dávají v nepatrném množství. Macerát zkusím sehnat, to bude to pravé, jen to mám ke zdroji 400 km. Uvidíme, ještě porovnám poštovné a balné versus nákup hotových okurek. Díky za tipy. R. | |
|
|
Další diskuze: < 6, 7, 8, 9, 10 > |
|
|
|