|
Mochyně peruánská, 11.2.2013 My pěstujeme mochyni (peruánskou třešeň) 4 roky venku na záhonech. Dorůstá do výšky více než 1m a je pořádně "košatá". Je velmi vděčná úrodou plodů a chutná výborně. Jakmile ji šmrnce mráz je po ní. Nejlepší výsledek mám s koupených sazenic. Ty co... celý příspěvek > |
 |
Zase růže, 10.1.2013 To jako že bych nasadila prstenec z petky kolem růže, opatrně sypala hlínu a prstenec zvedala, aby byla kolem puků zem?Nedhnijou mi pak ty puky? toho se totiž obávám, Kde mi pak růže nahodí kořínky? Někde z boku? Myslela jsem že je pustí v místě pod... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Založení okrasné zahrady - čím oddělit od trávníku?, 7.1.2013 Ddlouho jsem nebyla na stránkách, takže reaguji až teď. Existují tzv. ztracené obrubníky. Jsou z recyklovaného plastu, černé barvy, když jsou nové šíleně smrdí, ale krásně oddělí trávník, nebo můžou sloužit i jako obrubník k méně zatěžované zámkové... celý příspěvek > |
 |
Zase růže, 7.1.2013 Prosím o radu zkušené pěstitele v pěstování růží. V prosinci jsem při stříhání z růží, které bych chtěla rozmnožit vybrala hezké skonky s pěti listy dlouhé s min 5 očky a dala je do vody. Všechny mi nahodili klíčky. Ráda bych z nich vypěstovala nové... celý příspěvek > |
 |
Nektarinka, 3.5.2012 Dobrý den. Rovněž prosím o radu. Moje nádherně zakvetlá nektarinka je po odkvětu napadnutá kadeřavostí a na některých květvičkách jsou asi mšice (vošky?= má to bílešedou barvu). Postřik jsem na podzim nestihla a na jaře jsem stříkala proti... celý příspěvek > |
 |
Jak se zbavit přesličky, 2.2.2012 Děkuji. Tak jsem díky Vám zjistila, že můj pupenec je v češtině ne popenec, ale svlačec rolní. Našla jsem i návod na jeho likvidaci, tak jej pro případné další postižené tímto plevelem přikládám. Jenom to vytržení po postřku znamená, že se vždy... celý příspěvek > |
 |
Jaký chutný druh maliny, 1.2.2012 Já jsem velmi spokojena se ZEVA II a ZEVA III v červené (ne žluté) barvě. A také jsem velmi spokojena s Taybery i když píchají a obírání je nepříjemné. |
 |
Jak se zbavit přesličky, 1.2.2012 Křen průběžně vytahuji, ale je to nekonečná práce. Koneček se mi vždy v hlobce utrhne a mám pocit, jako kdyby z něj pak narostlo více kořenů. Postupně sice mizí, ale za tři letou práci je výsledek neúměrný. Vidím to tak na dalších 3-5 let. Vápno na... celý příspěvek > |
 |
Jak se zbavit přesličky, 31.1.2012 Mám na 2/3 zahrady problém s přesličkou. Nejvíce jí je v jahodách a nemůžu se jí mechanicky zbavit, stejně, jako pisatelé v této diskusi. Když použiju doporučený GALANT, BASTA, nebo GARLON, nezničí mi to i jahody? Očekávám letos první větší úrodu na... celý příspěvek > |
 |
Odcházejímí všechny rostliny, 31.1.2012 Je to žalostné. Od začátku prosince bojuji s něčím, co mi ničí rostliny. Nejdříve jenom vadly, ale nebyly vysušené, nebo přelité, nebyly ani v průvanu, zimě, nebo velkém teplu. Nekoupila jsem ani nový květ. Pak jsem zjistila, že je něco vysává. Dala... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Samosprašný rakytník, 18.1.2012 To také znám, ale bolí mne prsty a nemám sílu ždímat pytlík. Zkoušela jsem i to přes sítko, ale je velký odpad. Muchovník si také nechám. Našla jsem pro arónii jiné místo. |
 |
Samosprašný rakytník, 17.1.2012 No, myslím, že vzľadom na vek kríka asi vymením muchovník za aróniu. Mala som ho prvý rok a hneď rodil.Veľkosťou sú podobné a muchovník dám do lesa. Ľudia zo sídliska ho oberú.Nejaké kŕčové žily sa začínajú objavovať, takže ak arónia obsahuje rutín,... celý příspěvek > |
 |
Samosprašný rakytník, 17.1.2012 Děkuji za radu. Ty semínka budu muset odzkoušet. Nerada lísuju šťávu. Lis se mi pořád ucpává. Jablíčka používám pro nadstavení hmoty i u jiných zdravých produktů. Ječtě používám na různé džemy i předpřipravenou třešňovou hmotu. Také je dobrá, hlavně... celý příspěvek > |
 |
Odcházejímí všechny rostliny, 16.1.2012 Mám obdobný problém. "Něco" mi napadlo pokojové rostliny v prosinci. Nejdříve vypadali jako když jim někdo vysává šťávu, ale nenašla jsem škůdce. Jenom byly postupně všechny lístečky neduživé, listy byly tenké, jako vysychajícíé, ale ne suché.... celý příspěvek > |
 |
Samosprašný rakytník, 12.1.2012 Ešte mám jednu otázku. Bolo mi doporučené robiť džem tak, že plody vysypem do pekáča, presypem cukrom a dám ich do rúry piecť. Priebežně mám miešať. Je to správny postup? Mám ho totiž aj na muchovník, a neviem, či si zo mňa niekto len vystrelil,... celý příspěvek > |
 |