|
Rakytník řešetlákový, 30.3.2010 to by se musešla znát odrůda, aby se dalo vyčíst jak vysoko to poroste.Ščerbinka roste myslím jen 2m, ale není tu.ty co tu jsou a množí se hergo a leikora jsou asi 5m, sluníčko a krasavice asi 4m.
Sháním dva samce. |  | Přezimování jedlé mochyně, 27.3.2010 vždy když mám nějaký plod z něčeho co mi chutná, tak ho rozmáčknu na noviny aby tam zůstaly semena, nechám uschnout a dám do zásob semen, předem napíšu rok. časem vyseju neb vyhodím.
Pěstujete-li moch.Per. potom stačí v obyčejné záhonové půdě a... celý příspěvek > |  |
|  | Arguta, kolomikta, aktinidie, 20.3.2010 jemné listy, širší, ozubené, a navíc na jaře nabírají barvu do bíla, růžova, fialova,to je kolomikta.Ted teda potřebujete z kruhu samce arguty a samici kolomikty.až to dopěstujete, tak si pochutnáte. Včera mi zas jeden vynydal, že jsem mu dal... celý příspěvek > |  | Dřín a roubování, 20.3.2010 V kievě dříny očkují na semenáče. |  | Mičurinův Granátový, 20.3.2010 Já bydlím v Bystrém naproti školy.Jede se sem z Pržna, je to asi 5km a celou cestu jsou podle silnice zasazeny jeřabiny, některé fialové, ale dost malé, jiné černé roubované, těch je nejvíc, ty uživí ptáky po celou zimu, nějak to cvrčí, asi... celý příspěvek > |  | Jaké exotické ovoce do bytu?, 20.3.2010 U Frýdku Místku v Dobraticích žije pan Poloch, má vytápěný skleníček a co mne udivilo, je, že je soběstačný s ananasy.Má regály asi 60-65cm nad sebou a na nich asi 5litrové květináče a na poszim každý ananas dozrává o váze asi 2kg. Samozřejmě v... celý příspěvek > |  | Rakytník řešetlákový, 13.3.2010 Rusko má největší sbírky v Barnaul, píšou že asi 700 odrůd, tam to šlechtí.Nejvíc prý používali Hypophae rhamnoides, subsp.Mongolica.Tak je jasné, že z ruska něco sehnat je nikdy nekončící práce.A potřebná.
Naši republiku rakytník z přírody nějak... celý příspěvek > |  | Kiwi, 23.2.2010 Vašek neb někdo jiný říká, že issai nemá tu správnou lahodnou chut, no ale sní se taky.já už ji sázet nebudu, mám dost lepších jen jsou malé. |  | Máte někdo zkušenost s odrůdou Ligol?, 14.2.2010 před tydnem jsem si je koupil v obchodě.Někdo tu píše, že jsou červené, moje byly zelenožluté, chutné.Moje představa byla, že jsou lepší.Zkusím ještě ten vitos.ligol asi sázet nebudu ač není špatné |  | Kiwi, 5.2.2010 gratuluji k pěkným výsledkům! ted uz je v republice mnoho odrůd a zkouší se.Tak do 4 let budou vyzkoušeny a doporučovány nejlepšé.Věřím, že se tam najdou i takové, které tolik nepálí.Já na to alergii nemám, jím to klidně ale... celý příspěvek > |  |
|  | Houby z lesa na zahrade, 1.2.2010 načirůvky dvoubarvé, takové nafialovělé jsme nechodili do lesa, ale na labské louky.Tam stačilo z dálky se podívat na louku, a kde byla tráva do kruhu trochu tmavší než jinde, tak po obvodu toho kruhu rostly.Nejvíc na podzim, dokonce na štědrý den... celý příspěvek > |  | Kiwi, 26.1.2010 Kiwi z obchodu vám vyroste i bez stratifikace, bez zimy. Stačí vyset i na jaře.Venku vám ale většinou zmrzne.V dubnu a květnu se prodávají v Makro i jiných hardy kiwi z nového zélandu a chile.Jsou to vybrané dobré odrůdy, z nich si můžete zkoušet i... celý příspěvek > |  | Kiwi, 26.1.2010 Vysévám Hardy kiwi=odolné druhy actinidia arguta a kolomikta už asi 45 let.Nešlo sehnat sazenice, nebyly na to peníze, tak se sehnaly semena.Tyto druhy musí být vysety už na podzim a ponechány pod sněhem neb zajistit střídání teplot jak píše... celý příspěvek > |  | Rakytník řešetlákový, 23.1.2010 zatím díky za nabídku pomoci, ale dal jsem to odborníkovi k množení, on mi pak ty odrůdy vrátí.jinak jsou jen v rusku asi 120 odrůd a v usa pár takových.Co je v rusku by mohlo být i někde na ukrajině neb v bývalých státech sssr,=litva, lotyš a j.... celý příspěvek > |  | Léčivé česneky, 23.1.2010 allium stipitatum je tady v mnoha odrůdách.
Když něco hledáte, dejte si latinský název do google a pak můžete zkoušet kde se to dá sehnat. |  |
 |
|