Příspěvky uživatele - Jaroslav Gregorec

Založení korunky - pro p. Vysloužila, 8.4.2009
Samozrejme mi nedá nesúhlasiť s p. Vysolužilom. Veď je dokázané, že správny rez, správne načasovaný, prispôsobený všeobecným podmienkam podporuje zakoreňovanie, udržuje plodnosť a životnosť. Poprieť to podľa mňa môže len neskúsený (nechcem použiť... celý příspěvek >
Výsadby slivoní po odtranění starých napadených šárkou, 26.3.2009
Podľa mňa je možná výsadba hneď... Pôda nebude infikovaná, 10 rokov bude skôr len výmysel. Pri výsadbe by som pôdu vymenil, pretože bude vyčerpaná,  i keď na nej už roky živorili slivky so šarkou, veľa toho vyčerpať nemuseli.  Najviac sa... celý příspěvek >
preprava kvasu, 24.3.2009
O to krajší príbeh je ked si ich nazbierate s celou rodinou, pokecáte pozabávate sa a popri tom a obeháte svoje okolie, kde na krajoch hôr vyrástli hustníky sliviek, obvešaných ťarchou plodov, pretože doma nemáte dostatok a žiada sa Vám... celý příspěvek >
Jakou švestku na slivovici, 11.3.2009
Ak Vám môžem poradiť, tak si preštudujte celú tému s podobným názvom, ktorú nájdete v starších príspevkoch. Je to tam celkom pekne rozobraté, o čom svedčí aj množstvo príspevkov. Určite tam nájdete odpoveď.  Sám mám najlepšie skúsenosti s... celý příspěvek >
Výťažnosť ovocia pri výrobe muštu, 8.3.2009
Pomohlo by mi, keby Ste uviedol ak Vám je to známe, že koľko kilo jabĺk je potrebných na naplnenie Vášho 100l lisu s tým, že pravdepodobne to nebude 100 kg. Nemám skúsenosti vôbec. Stačí približne, snáď presne sa to ani nedá určiť.
Výťažnosť ovocia pri výrobe muštu, 8.3.2009
Zdravim. Chcel by som sa opýtať Vás, čo prichádzate rok čo rok do styku s muštom, akú orientačnú výťažnosť majú jablká. Iste môže to byť podmiené podmienkami v tom danom roku... o čom netreba písať.  Nemám doma vlastný lis,  niekedy dávno... celý příspěvek >
podnože M9 a MM106, 3.3.2009
Zdravim. Mám prosbu, či by bol niekto ochotný a umiestnil sem fotografiu habitusu dospelej jablone naštepenej na podpníku MM106. Skúsenosti mám len s A2, Jaderničkou, a jabloňou lesnou.  Nemám problém predstaviť si rozdiel medzi M9 a A2, ale bol... celý příspěvek >
Napoleonova chrupka, 26.2.2009
Áno je to tak,  u mňa trpí každoročne červivosťou. V časoch kým som ešte zakladal čerešňový kvas tvorili jeho základ. Radšej som siahol po rannejšom Burlate bez červov.  Napoleonovu držím už len ako majestátny starý strom na medzi, ktorého... celý příspěvek >
Nemoc švestky, 15.2.2009
Obecne drevo kôstkovín je krehké a výminkou nie sú ani slivky. Lámanie vetví, či celých konárov nepokladám za prejav choroby a keď praskajú pod váhou bohatej násady plodov. Slivky v úrodných rokoch podopieram drevenými podperami, no pri striasaní... celý příspěvek >
Pokazil jsem kvas?, 15.2.2009
No ešte som nepočul o prepaľovaní nevydarenej pálenky ešte raz.  A žeby to pomohlo?!  Vypálenie vodky a jej následné prepálenie musí stačiť na dosiahnutie kvality.  Podľa mňa VŠETKO závisí od odrody, postupu pri príprave kvasu a... celý příspěvek >
Uplny postup pri vyrobe domacej palenocky , 14.2.2009
Zdravim. Bol by som rád, keby Ste nám opísali z čoho máte možnosť výroby kvasu a následne alkoholu... ktoré ovocné druhy, poprípade odrody.
Pomoc se založením trnkového sadu, 12.2.2009
Zabudol som dodať, že predstava výšky kmeňa je štvrťkmeň. Preto bude mať zvolená podnož rozhodujúci vplyv aj na veľkosť habitusu stromu napr. pri kombinácii Wangenheim +Toptaste (slabšie rast.) a do akej rastovej kategórie by sme mohli zaradiť... celý příspěvek >
Pomoc se založením trnkového sadu, 12.2.2009
Zdravim páni. Potrebujem poradiť. Bol som oslovený priteľom o pomoc pri vysadení odrôd sliviek na pálenie a na špecifické miesto. Sám sa preto chcem poradiť pretože sám mám "jednoduché" podmienky na voľbu podnože a odrody. Voda hlboko+ horšia pôda... celý příspěvek >
Podnož pro hrušeň, 12.2.2009
Mičurínstvo je pekná vec, ale načo štepiť rastliny aby Vám živorili a neni z nich úžitok... S podnožou semenáča Hardyho maslovky nemám skúsenosti, mohli by Ste ju bližie opísať?... hlavne ma zaujíma rast. Dakujem
Podnož pro hrušeň, 11.2.2009
S tou borovičkou myslíte asi Slovákov, no myslím si, že slovenská slivovica sa kľudne vyrovná i tej vašej... Každá je iná. Moraváci sú známi svojou slivovicou uz po dlhe roky, súvisí to s históriu a tradíciami.  Aj ja pochádzam zo slivkárskej... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika