|
Příspěvky uživatele - Miky
|
 |
 |
Třapatka srstnatá Praire sun, 26.2.2009 Jano, a nemáte fotečku? Abych viděla, jestli ta barva bude opravdu taková, jako na obrázku obalu? |  | Jak "probrat" hvězdník, 26.2.2009 Mám dva hvězdníky - 1 takový "obyč" červený, druhý hoílandský velkokvětý žíhaný... Ten červený se "probudil" a mám stvol s květem. Ten druhý jaksi stávkuje. Cibule se jeví nepoškozená, mají absolutně stejné podmínky.Poraďte,... celý příspěvek > |  |
|  | Třapatka srstnatá Praire sun, 26.2.2009 Třapatek je jako trvalek spousta druhů, toto by však měla být letnička... |  | Třapatka srstnatá Praire sun, 25.2.2009 Koupila jsem si semínka této letničky - má citronové terče a zlaté okvětní lístky. Máte někdo s touto letničkou zkušenosti? Jak "velký" trs při správné péči udělá? - na záhon se mi všchny nevejdou, a tak uvažuji, že bych dala nějaké do... celý příspěvek > |  | přesazení rododendronu, 19.10.2008 To by mě také zajímalo. Já chci zítra vykopnout a přesadit sice starší ronďák, ovšem vzrůstem podobný miminku - tchýni se nedaří ho vypěstovat. Má šanci se do zimy uchytit, nebo je už pozdě??? |  | Hebe v květináči, 8.10.2008 Na jaře jsem dostala v zahradnictví za věrnost takové polochcíplé hebíčko. Já říkám že na pokusy . Ostříhala jsem ho, přesadila a nechala v polostínu. Hebe se vcelku vzpamatovalo, i dělá malou ozdobu. Co teď s ním? Přežije zimu v... celý příspěvek > |  | Fuchsie - zazimování, 8.10.2008 Letos po celou sezonu bezvýsledně bojuji s bílými muštičkami na fuchsiích. Teď bych je chtěla zazimovat, ale s těmi potvorami se mi nechce. Někteří zimují fuchsie bez listů, mně asi letos nic jiného nezbyde. Jak to mám udělat? Prostě utrhat... celý příspěvek > |  | Pochlubte se tulipány a narciskami, 3.9.2008  Tento záhon nevysychá, to spíš ty vyvýšené, které jsou v přesile. Cibulovinám to ale určitě nevadí, ba si myslím, že spíš naopak. Záhon u terasy je pouze denivkový, ty mají rády vlhko, tak snad přebytečnou vodu odsajou. Uvidím příští jaro, jak... celý příspěvek > |  | Pochlubte se tulipány a narciskami, 2.9.2008  Blíží se období výsadby jarních cibulovin. Pochlubte se, jaké skvosty vám na jaře zdobily zahrádky. Já už se teď se skomírajícím létem začínám těšit, až mě na jaře po šedé zimě oblaží :-) (i když prozatím mě ještě hřejí květy podzimních aster a... celý příspěvek > |  | Pochlubte se svými balkonovými kytičkami, 2.9.2008 Ty petúnky jsou opravdu fantastické. Má je i moje babička, takže jste mne obě navnadily a příští rok si je určitě pořídím. Paráda. Miky |  |
|  | Lilie - zná někdo druh, 1.9.2008 tipovala bych to na asijské hybridy Miky |  | Vše o liliích, 1.9.2008 Lilie opatrně vyryjte, pozor na poškození cibulí. Pokud nemáte orientální hybridy - velmi výrazně voní a často se prodávají jako řezané květiny - neměl by být přesun problém (tyto by ne, ěly zimovat venku). Já ke všem druhům přidávám rašelinu - mají... celý příspěvek > |  | Pochlubte se svojí zahrádkou, 30.8.2008 Přesně tak, Jano, máte to velmi pěkné. Mně se obzvláště líbí obrázek č. 2. Pozor však na Karla a jemu podobné, za chvíli Vám tu napíšou, jaký je to nevkus, pro jistotu sem však svoje výtvory nevložili... Pořád říkám, zahrádka se má líbít... celý příspěvek > |  | Pochlubte se svojí zahrádkou, 27.8.2008 Věřím, že efekt by byl jiný, lepší, ale problém je v tom, že mně se líbí tolik rostlin a mám na ně tak málo místa... Jinak rozrazily, vřesy, vřesovce a hebe mám po třech a ve skupině... Ale ne moc blízko u sebe, pak by se to mačkalo, až to... celý příspěvek > |  | Lilie - která to je?, 26.8.2008 Budu pouze tipovat, berte to prosím s rezervou. Vypadá jako Yelloween - orientpet, nebo Golden Splendor - aurelian hybrid(čínské trubkovité). Vycházím z katalogu lilií od p. Basíka. Miky |  |
 |
|
|
|