Příspěvky uživatele - MZ

Jakou ranou slivoň?, 25.10.2009
Letos na podzim rušíme Čačanskou lepotici a místo ní zkusím Hanitu. Čačanská výrazně zklamala. Každý rok na jaře 3/4 letorostů nevyraší (asi zmrzne a zklejovatí) proto taky nekvete a neplodí. Posledních 5 let byla průměrná plodnost 10 plodů. Máme tu... celý příspěvek >
Jablon granny smith, 18.10.2009
Já jsem zkusil něco jiného. Před dvěma roky jsem nasadil semena z koupených plodů, příští rok na jaře letorosty vroubuji do plodících stromů - to by mělo snad urychlit plodnost a budu vyčkávat co s toho bude. Nedělám si naděje na nějaký zázrak, ale... celý příspěvek >
Určení odrůdy, 14.10.2009
Snad Starkrimson - ten je fádně sladký někdy až nahořklý a s nazelenalou dužninou + strupovitost a na třetím obrázku je vidět i žebrování.
Cibuloviny - kdy do země?, 7.10.2009
Zbylo mi pár cibulek narcisů. Tak mě napadlo, že by jsem je nasadil na stejný plac k cibulkám které jsou na jednom místě již dva roky - přitom mě napadlo, že bych zrovna vyryl i ty staré, půdu bych trošku obměnil a znovu bych je dal i s novými... celý příspěvek >
Kaštan, 6.10.2009
Už jste někdo zkoušeli kaštan (jírovec) roubovat.Sháním do zahrady kaštan s červenými květy (jírovec pávie, jírovec pleťový) ale nikde ve školkách ho nemůžu nalézt. Proto jsem se rozhodl, že si v zimě ustřihnu roub někde v parku a naroubuju na... celý příspěvek >
Co je za odrůdu?, 5.10.2009
Tak mé tipy: 1) Starkimson, 2) Hájkova muškátová reneta, 3) Kalvil červený podzimní
Melounoviště 2009, 24.8.2009 Obsahuje fotku
No samozřejmě že byla, ale jak jsem psal výše choroba, která mě v pěstování melounů každoročně předčasně ukončí vegetaci se nenechala zahanbit ani letos a tak z melounoviště zbylo téměř, jak už se to tu několikrát psalo, jen seno. Naštěstí tedy se... celý příspěvek >
Melounoviště 2009, 18.8.2009 Obsahuje fotku
No, když už je tu diskuze o chorobách, tak přidám i problém, který trápí mě. Každoročně, bez vyjímky, mě začínají melouny kolem půlky července uvadat.Od kořenů postupně lístek po lísku vadne až rostlina zcela odejde to trvá i 2-3 týdny. Je jedno... celý příspěvek >
Melouny a tykve, 11.8.2009
No. Podle obrázků to vypadá všechno na dýně. Skuste si všimnout květů. Květy dýní jsou velké (jako na obr.3) květy cukrového melounu jsou drobné jako od okurky do 2 až 3 cm a nemají tak dlouhou stopku.
Špendlíky, 7.8.2009
Podle pomologií je cizosprašný.
Melounoviště 2009, 5.8.2009 Obsahuje fotku
Co se týče toho světlejšího melounu tak bych si tipl, že by to mohlo být vyrostlé buď to ze semínka kupovaného melounu nebo bylo v orig. sáčku ze semeny jedno jiné. Tedy tipuju pokud kupujete osivo v ČR. jelikož zde, s několika set odrůd dostanete... celý příspěvek >
Melounoviště 2009, 21.7.2009 Obsahuje fotku
Rozpoznat jdou velice snadno. Samíčí květ má pod korunímy plátky semeník, tedy základ plodu (jako je to na prvním obrázku) a samčí již zmíněný semeník nemá (obr 2) To jsou právě ty tzv. plané květy z kterých nic nebude. Jsou ale důležité pro opylení,... celý příspěvek >
Melounoviště 2009, 20.7.2009
Co se týče opylení tak hmyz je hmyz. I letos jsem zkoušel květy opylit jak štětečkem, tak i přímo samčím květem. Našel jsem si kvítek, který měl na tyčinkách dost pylu a potíral jsem jím bliznu (  většinou stačilo dvakrát přetřít a blizna byla... celý příspěvek >
Melounoviště 2009, 12.6.2009 Obsahuje fotku
Odrůdy, které jsem tu uvedl jsem kupoval zčásti u nás a zčásti v zahraničí přesněji USA. Na příští rok bych rád zkusil i nějaké triploidy - snad se mi podaří sehnat. Fotky - pokud bude co fotit (tím reaguji na zatím dost promněnlivé a chladnější... celý příspěvek >
Žloutnutí a zesychání listů melounu, 26.5.2009 Obsahuje fotku
Před pár dny mi začaly žloutnout a zesychat listy melounu vodního. Přidávám i pár foto. Na úpal sluncem to nevypadá. Před vysetím jsem dal pod melouny koňský hnůj, takže další domněnka byla, že jsem je mohl spálit právě tím hnojem, ale nad ním je... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika