|
Rubinola, 30.8.2020 Plánujem kúpiť Rubinolu/Rubín resp. Bohemicu
Sever SR, jabloniam sa darí, avšak často su napadnuté chrastavitostou.
Chcem sa spýtať na názor skúsenejších, ci voliť rasej Rubinolu alebo skor Bohemicu.
Viem že Bohemica je červena mutácia... celý příspěvek > |
 |
Colt nebo Gisela?, 29.8.2020 Povodne som rozmýšlal nad mahalebkou ako podpníkom re čerešne. Je to veľký rozdiel s podpníkom Colt? Gisela 6 som nasiel, že rastie pomalsie. Ceresne na Gisele 5 pestujem, a rast sa mi tam zdá veľmi slabý. |
 |
|
 |
Colt nebo Gisela?, 26.8.2020 Rozmýšlam nad čerešnou. V ponuke su rozne druhy na podpníkoch COLT a GISELA 6
Ako rastú jednotlivé podpníky? Je medzi nimi veľký rozdiel? |
 |
Šarka na švestce nebo jiná choroba?, 30.7.2020 Snad na jar nabehnu cestari opravia vytlky a spravia D1, takže nebude ani jedno svetle miesto na listoch. |
 |
Šarka na švestce nebo jiná choroba?, 28.7.2020 To áno, ale ide o tie svetlé miesta na listoch - chloróza alebo šarka? |
 |
Šarka na švestce nebo jiná choroba?, 26.7.2020  Zdravím, nechcem zakladať nové vlakno, a toto vystihuje moju otázku.
Na jar musela isť jedna slivka preč, pre planovanu vystavbu. Je to velmi stará slivka, s dosť velkými plodmi.
Pred zrezanim a vykopaním som zobral v marci vrúbel, a... celý příspěvek > |
 |
Zvlašna burina, 27.6.2020  Dobrý deň.
co je to za burinu? Rastie na mieste po zburanom rodinnom dome.
Nie je problém ju vytrhnúť, nemá nejaky hlboky koren, avšak včera sne zistili, že taku burinu u nas vidíme prvý krát.
Vedeli by ste mi povedať, o akú burinu... celý příspěvek > |
 |
Skusenosť s biopostrekmi, 13.6.2020 Tiež by ma to zaujímalo.
Skúšal som Rock Effect, ten pômože, ale iba na vošky ktore s nim pridu do priameho kontaktu. Cize učinnosť nízšia, ale stale lepšia jak nič.
Treba povedať, že Rock Effect sa nie moc znáša s hruškami. Aspon na listoch... celý příspěvek > |
 |
Biouhlie - nebezpečné látky, 28.5.2020 S rubaním daždových pralesov ani ja neúhlasím. Ale ked na zahrade mam kopec opadu, ktorý nie vždy postiepkujem a skompostujem, sa mi myšlienka výroby drevouhlia páči, no stále nie som uplne presvečený o bezpečnosti.
Precital som nejaké študie,... celý příspěvek > |
 |
Biouhlie - nebezpečné látky, 21.5.2020 Precital som nejake latky. Az teplota horenia nad 1000 st je bezpecna.
Pri nedokonalom horeni, - to je aj vznik biouhlia, a pri teplote do 500-800 st. Vznikaju PAH.
Kym sa ten sud alebo kon- tiky pec nahreje na tu teplotu, mam pocit, ze vznik... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Biouhlie - nebezpečné látky, 14.5.2020 Nastudoval som si niečo o tej téme, popozeral videa. Včera som vyrobil svoje prvé biouhlie.
Zobral som stare 10 l vedro, a pomaly prikladal suche konáre a suché klacky. Spočiatku veľa dymu, no neskor na vrchu celkom pekne horelo. Zalial som... celý příspěvek > |
 |
Huba na podpníku, 12.4.2020  Pred dvoma rokmi som zasadil jablon rozelu. Rastla by som povedal veľmi pomaly. Min. roku začala značne stracať listy, tak som myslel, že ju niečo obžiera zo spodu. Jablon som odstrihal, a vyzerá, že ako tak to ustála.
Teraz som si všimol... celý příspěvek > |
 |
Hrab ako živy plot - vysadba v jednom rade, 15.3.2020 Nasadím ich tých 30-40 cm od plota, a v priebehu 2 rokov ešte plot vymením.
Hraby budem kupovať asi 60 cm vysoké.
Na kolko cm ich zakrátiť? cca 40 cm od zeme? |
 |
S čím kombinovat cukrovou kukuřici, 1.3.2020 Cital som o trojkombinácii (niekde to nazývaju tri sestry) A to Kukurica, popínava fazuľa, a tekvica. Kukurica slúži ako opora pre fazuľu, tekvica listami cloní, a fazuľa dodáva dusík.
Vyskúšane to ešte nemám. |
 |
Hrab ako živy plot - vysadba v jednom rade, 1.3.2020 Ja budem sadiť voľnokorenné.
Ešte sa zamýšlam, ak mám pletivový plot - ktorý chcem za rok - dva meniť.Ako daleko ich sadiť od plota?
Rozmýšlam tiež, či hrabový plot nenahradí pletivo úplne, alebo radsej pletivovy plot kvôli... celý příspěvek > |
 |