|
Příspěvky uživatele - Mir
|
 |
 |
Rajčata 2021, 2.7.2021 Každoročně si dělám jakousi inventuru stavu rajčat k 1. 7. Letos pěstuji celkem 23 odrůd na 28 rostlinách (5 odrůd po dvou rostlinách), z toho 5 odrůd/rostlin ve skleníku. Všechny prosperují slibně, plodů mají nasazeno dost, ale zatím jsem... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 30.6.2021 Na houbové (plísňové) onemocnění to nevypdá. Usuzoval bych na nerovnováhu ve výživě, něčeho je moc, něčeho nedostatek. Některý prvek může blokovat příjem jiného. Píšete, že přihnojujete Kristalonem zdravé rajče. V tom jsou prvky vyvážené, ale záleží... celý příspěvek > |  |
|  | Kroucení listů u rajčat, 16.6.2021 To o čem 104.252 píšete, je často probíráno v ruských a ukrajinských jutubkách, kde to nazývají "žirovanie". Příznakem je kroucení vršků do tvaru tzv. "beraních rohů", bujný růst, silný stvol aj. Příčinou je podle těchto videí přebytek dusíku a... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 11.6.2021 Milane, do pařenišť se obvykle kromně hnoje používá sláma, která se rozkládá poměrně dlouho a dá se lehce obstarat. U ní je však dnes problém s postřiky, vhodná by byla z ekozemědělství. A co se týče možného přehřátí, i tomu lze zabránit mechanickými... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 8.6.2021 Kolíky mají 170 cm, což je dostatečné, přerůst je nechávám max. o 20 cm. Jen k Amish Paste jsem dal tyčku, která má nad zemí 2,4 m, neb loni mi do té výšky AP vyrostla. Počasí nám teď přeje, tak snad to doženou i ta opožděná rajčata a všichni budou... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 8.6.2021  Kubo, stejně jako Milana mě napadlo, že by problém mohl být v osivu. Něco podobného jsem totiž měl loni u odrůdy Grub´s Mystery Green (zelený biftek), u které mi hnědly a usychaly okraje listů, pravděpodobně to byla alternarie. Letos jsem ji už... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 6.6.2021 Milane, mám kompost také ve stínu a posekaná tráva se na něm do druhého dne vždycky zapaří, ale je jí hodně. Proto bych řekl, že k vývinu tepla je potřebné určité "kritické množství", které se s klesající teplotou zvětšuje. Kolik to je, to si musíš... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 31.5.2021 Myslím, že nebude možné, aby byl skleník v jednom 10 m kuse, špatně by se otvíral. Polykarbonát je lehoučký a pokud neuděláte nějakou těžkou konstrukci, tak bude možné skleník snadno přenést, zejména pokud by se skládal třeba ze dvou částí. Přeji... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 30.5.2021 Obo, už tomu rozumím proč ty rozměry - 0,5 m podsada a na ní 1 m vysoká dvojdílná sklápěčka. Zajímavé řešení. Přes podsadu asi trochu horší přístup k záhonu (podobné jako u pařeniště), což však částečně kompenzuje přístup k záhonu z obou stran, někdy... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 30.5.2021 Milane, na to, jaké panuje letos počasí, nemáš keře vůbec špatné, alespoň na fotkách špatně nevypadají. Já mám venku 2 ks a jsou v mnohem ubožejším stavu (hlavně ten jeden). Co je příčinou, že je moje Startka takhle "schlíplá", nevím. Normálně mívají... celý příspěvek > |  |
|  | Kdy přihnojovat rajčata / papriky, 30.5.2021 Milane, nechme se překvapit. Já mám tu výhodu, že mám zahradu u baráku a stačím rajčata uhlídat, aby se mi "nerozutekly" na více výhonů. Chemii nepoužívám vůbec, nepočítám-li hnojivo Kristalon, přičemž u táty jsme dříve používali jen králičí a... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 30.5.2021 Evi, polystyrén je zvenku zajištěn dřevěnými stavebními podlážkami, takže normální vítr nemá šanci, jedině "tornádo". Startku vedu na jeden výhon, jokož i všechna ostatní rajčata. Jsem tak zvyklý, stejně tak je vedl i táta. Je to přehledné, vzdušné,... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 30.5.2021 Obo, určitě je výborný nápad využít teplo z přívodu horkovodu, takové štěstí nemá každý. Délka skleníku dobrá, ale šířka a výška mi přijdou nedostatečné. Jak budete vnitřek obhospodařovat? Výška by byla vhodná min, 1,8 m a šířka min. 1,5 m, což je... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 30.5.2021  No, paní Evo, je to krásná džungle. A těch nasazených plodů. Fantastické! S počasím nic nenaděláme, letos je takové, příští rok může být lepší, ale i horší. Kdo má skleník, je ve výhodě. Já jsem pětici rajčat, vysazených do skleníku 30. 4., doplnil... celý příspěvek > |  | Kdy přihnojovat rajčata / papriky, 30.5.2021 Milane, pan host 16255 jistě pěstuje běžná tyčková rajčata (jistě to potvrdí). Má je sice trochu víc zahuštěná, ale není to kritické. Záleží rovněž zda je má v jedné, či více řadách. Já mám svých 21 tyčkových rajčat ve dvou řadách na ploše 7,2 m2 (6... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|