Rajčata 2021
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3213) - 6.138 (?), 7.6.2021 23:32
Rostliny to nejspíš přežijí. Cena za to bude pozdější a menší úroda.
Zeptám se přímo: použil jste nějaký preventivní postřik? Pokud ano, jaký? I tam by mohl být zakopaný pes.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3213) - 6.138 (?), 8.6.2021 10:20
Přiznám bez mučení, že ani s pomocným klíčem k určování chorob rajčat nevím, co Vaše Startky postihlo. Start F1 přitom není zase nějaká třtina ve větru, co podlehne kdejaké chorobě. Navíc se to projevilo jen u ní. Jaké máte další odrůdy? Je možné, že byla nakažená už semínka, ale to jen hádám.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
kubais - Stříbrný Zahrádkář (125) - 242.213 (?), 8.6.2021 11:30
Odrůdy jsou následující:
Black Russian
Black from Tula
Start S F1
Stupice
Green Tiger
Sweet Aperitif
Charmant F1*
Blush
Barry's Crazy Cherry
Sweet Tooth
Sunrise Jazz
Summer of Love
Zigan
Crème Brûlée
Candy Sweet Icicle
Queen of the Night
Tiger Tom
Blue Pear
Deng Ta Fan Qie
Cascade Village Blue*
Cerise Champagne*
Gordost Sibiri
Arbuznyi
D.B. Cooper
Malakhitovaya Shkatulka
Sakharnyi Bizon
Carbon
Beauty King
Karkiano*
Behemoth King*
Black Cherry
Columbianum
Artisan Tiger Pink
Pink Bumble Bee
Costoluto Fiorentino
Pink Wonder F1
Gardener's delight
Super sweet f1
San marzano 2
Dnes ráno jsem postižení našel i na jiné odrůdě - a to Arbuznyi. Tak aspoň už to není jenom na Startkách a zachránili si tímto pověst :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mir - Stříbrný Zahrádkář (136) - 36.244 (?), 8.6.2021 17:47
Kubo, stejně jako Milana mě napadlo, že by problém mohl být v osivu. Něco podobného jsem totiž měl loni u odrůdy Grub´s Mystery Green (zelený biftek), u které mi hnědly a usychaly okraje listů, pravděpodobně to byla alternarie. Letos jsem ji už nedával, takže nemohu s jistotou tvrdit, že to bylo skutečně v semeni.
Jinak jsem svá rajčata vysvobodil 2. června z "ohrádky", daří se jim dobře, výška od 60 do 90 cm, na některých jsou rajčátka o průměru cca 2 cm. Připojuji celkové foto. Mirek
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3213) - 6.138 (?), 8.6.2021 18:38
Míro, jsou parádní. Ta "zeď" jim viditelně prospěla, jsi tak o dva, možná i 3 týdny napřed. Vidím, že Ti kvetou už i druhé vijany. Ty moje jsou teprve u prvních. Ale kvetou stejně bohatě jako ty Tvoje. Zítra snad budu taky mít fotky.
Ale máš krátké latě. Já vím, Ty zaštipuješ.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3213) - 6.138 (?), 9.6.2021 1:12
To je úctyhodný seznam. Co jste udělal s těmi Startkami (a nově s Arbuznyiem)?
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
kubais - Stříbrný Zahrádkář (125) - 242.213 (?), 9.6.2021 8:24
Mir: semenem to nejspíš nebude, jelikož zmíněné Startky už používám třetím rokem a vyskytlo se to poprvé.
Rostliny máš krásné, já mám venku ty dominantnější podobné, ty co měli jako sazenice míň světla z důvodu pomalejšího růstu je zatím chudinky.
Milan HP: S napadenými rostlinami ani jejich částmi jsem zatím nic nedělal. Kdybych věděl, že je to plíseň, tak bych jen ty vršky nečím stříknul. Po dalším dnu se ale zdá, že to dál nepostupuje a postižené části usychají, už nejsou zmokvalé. Pro jistotu jsem poprvé nechal skleník přes noc otevřený, abych snížil vlhkost. Podle vlhkoměru tam ale ráno bylo stejně 99.9% rel. vlhkosti., venku 89%, takže noční větrání asi stejně moc smyslu nemá.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|