Příspěvky uživatele - Jiří II

Roubování třešně, 19.6.2017 Obsahuje fotku
Letošní roubování třešní. Na prvním snímku vzorově přijatý roub Kordie, odebraný z matečného stromu bezprostředně před roubováním 15.března, se třemi silnými výhohy. Na druhém snímku roub pestré chrupky s polorozvinutými listy, roub byl odebrán z... celý příspěvek >
Zatrávnenie sadu, 19.6.2017 Obsahuje fotku
Lepší je vysečená pracovní ulička, než riziko nebezpečné choroby z přisátého klíštěte. Zbytek trávy poseču při druhé seči koncem srpna.
Rozkvétající broskvoně, 18.6.2017 Obsahuje fotku
Letos se i přes pozdní jarní mrazíky podařilo několika posledním květům přežít. a já se těším na první plody.
Jakou bubnovou sekačku?, 18.6.2017
Dakr Tekton Enduro 6,5 HP mohu doporučit na základě osobní zkušenosti.
Výsledky roubování 2017 - horké jaro, 15.6.2017
Moje letošní roubování jabloní, hrušní a třešní, vše výhradně kopulací, bylo úspěšné přibližně ve 30%, v dalších 30% se na roubech začaly rozvíjet lísty, poté rozvíjení ustalo a stav s polorozvinutými listy trvá beze změny dodnes, u dalších 30% se... celý příspěvek >
Kadeřavost výhonů rajčat, nikdo si neví rady, 13.6.2017
S lupou jsem prohlížel zakroucené horní listy ze všech stran, ale žádného živočišného škůdce jsem nenašel. Protože je zde tento příznak hlášen z různých míst republiky a na všech možných odrůdách, můžeme tak vyloučit vliv pěstitelského substrátu a... celý příspěvek >
Vienská, 13.6.2017
Také se velice divím tomu, že se tak skvělá hruška jako je Vienská, nedostala do seznamu schválených odrůd, tudíž ji žádná ovocná školka nenabízela a proto dodnes není rozšířena tak, jak by si právem zasluhovala.
Zatrávnenie sadu, 13.6.2017
Původně jsem zamýšlel nekosit trávu před horkými letními dny v mém polním sadu, kde nemám možnost závlahy, ale kvůli klíšťatům jsem změnil názor. Kolem stromků totiž narostla vysoká tráva sahající až do pasu a když jsem tři dny po sobě nechtěně... celý příspěvek >
Hořké třešně, 13.6.2017
Andreo, ptáte se k čemu mohou být dobré hořké třešně? Zkuste z nich vyrobit sladký likér, tam je určitá hořkost žádaná.
Rozkvétající broskvoně, 13.5.2017 Obsahuje fotku
Broskvoně mají ve vyšších polohách větší naději na úspěch než meruňky, právě z důvodu pozdějšího kvetení. Já se snažím dokázat sobě i světu, že to jde i v mých 480 m.n.m. Na obrázku je tříletý semenáč, výška asi 2,5 m. Nyní je již kompletně po... celý příspěvek >
Kvitnú jablone, 10.5.2017
Jsem si vědomý toho, že s Karnevalem to u mne nemusí vyjít. Proto jsem jej zatím jen 2x narouboval na větvičky, které nejsou kosterní. Když se neosvědčí, tak větvičky jednoduše odřežu a bude to vyřízené.
Kvitnú jablone, 10.5.2017 Obsahuje fotku
Přidávám fotky z dnešního dopoledne.
Kvitnú jablone, 10.5.2017
Rozdíl to je a pořádný, pane Hlavatý. Všechny pěstitelské práce mohu dělat také s měsíčním zpožděním oproti vám, snad s vyjímkou sklizně pozdních odrůd. Pro ni bude rozhodovat termín nástupu silnějších mrazů. Dnešní ranní teplota zde prý byla -2 st.... celý příspěvek >
Kvitnú jablone, 9.5.2017
Severní část moravského krasu 470 m.n.m hlásí, že jabloně jsou na počátku kvetení, což je přesně o měsíc později než u p. Hlavatého. Předpověď počasí na zítřejší ráno je nula st. C a dále už nad nulou, tak to snad letos bude v oukeju.
Broskvový semenáč bez řezu, 27.4.2017
Na přesazení pětileté broskvoně se dívám skepticky, ale zkusit to samozřemě můžete. Výsev pecek z letošních plodů bude jistější, ale vlastnosti potomků nemusí být shodné s rodičovskou odrůdou. Ještě je tu možnost zaset nyní nějaké pecky broskve nebo... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika