Příspěvky uživatele - Jiří II

Desert, 16.8.2018 Obsahuje fotku
U mne vytvořil Desert podobně efektní zbarvení, jako má odrůda Karneval. Základní žlutooranžová barva napovídá, že sklizňová zralost se blíží a bude se ochutnávat
Svatojánský fazol, 14.8.2018
Fotky nemám, ale náhodně jsem před chvílí našel stejnou nebo podobnou odrůdu zde.
Svatojánský fazol, 14.8.2018 Obsahuje fotku
Loňského roku jsem získal od jednoho zahrádkáře zrno tkzv. Svatojánského fazolu. Údajně se má jednat o velmi starou odrůdu, která se v jeho rodině dědí z generace na generaci. Je to keříčková odrůda a u mne docela zabodovala zdravým růstem a výbornou... celý příspěvek >
Brambory 2018, 12.8.2018 Obsahuje fotku
"A nakonec, těmahle rukama, sám si vykopám plody té nejkrásnější květiny na světě,” ...jak jsem napsal minule. Ale dnes mě spíš napadá tato říkanka: "Straší nás sedláci straší, že budou brambory dražší. Neboj se můj milej synu, máme jich na... celý příspěvek >
Desert, 10.8.2018
Zdravím přítele Mičurina II a omlouvám se mu za tu ironii. Střížovickým šlechtitelům opravdu fandím. Zde na fóru často pročítám témata o zkušenostech zahrádkářských pěstitelů s jejich odrůdami a na základě toho se rozhoduji, kterou z nich budu... celý příspěvek >
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 5.8.2018
Také zdravím pane Hlavatý, o sklizni a zejména o degustaci určitě napíšu. Co se týká odůdy Luna, tak u ní je uváděno opačné rodičovské křížení Topaz x Golden Delicious, takže se nejedná o sourozence, ale spíše o sestřenici.
Desert, 3.8.2018
Zdravím Vás pane Hlavatý, to máte pravdu že jsem opatrný s novými odrůdami. Důvodem mojí opatrnosti jsou mnohá dřívější zklamání z toho, že jsem dlouhá léta nebyl schopen vypěstovat pěkná a chutná jablka, která jsem viděl a ochutnával jinde. A musím... celý příspěvek >
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 3.8.2018 Obsahuje fotku
Sirius, Heliodor druhé patro napravo a Opal na dvou horních patrech, na jednom stromku jsou na první pohled od sebe nerozpoznatelné. Plody ztrácejí původní načervenalé zabarvení, začínají zvětšovat svoji velikost a začínají žloutnout. Zdá se mi, že v... celý příspěvek >
Melouny 2018, 3.8.2018 Obsahuje fotku
Za pár roků se pravděpodobně objeví v nabídkce regionálních potravin také "Meloun z Drahanské vrchoviny" atp. Na snímku odrůda Sugar Baby.
Merkur, 3.8.2018 Obsahuje fotku
Merkur naroubovaný na nejméně dvacetiletou podnož po strupatém Mc Intoshovi, má abnormálně velké plody, navzdory letošnímu suchu a záměrně ponechanému většímu počtu plodů v trsu. Jak je vidět, dokáže Merkur využít výhody staršího kořenového systému... celý příspěvek >
Angold, 3.8.2018 Obsahuje fotku
"Angold je dříč a plnič; chutí určitě neurazí." Ano, k tomu netrpí chorobami a není vyhledáván škůdci. Jediný nedostatek je "málo ztopořený terminál" . Jediná opravdu pěstitelsky snadná a nenáročná odrůda, co znám.
Odrůda Admiral, 3.8.2018 Obsahuje fotku
První plody na podnoži M9 byly po důsledné probírce obrovské, zato však s malými pihami. Letos jsem se proto rozhodl, že probírku provedu jen v nezbytném případě a jinak že podnož nechám doslova "utahat plody". Osvědčilo se mi to, protože hořkou... celý příspěvek >
Desert, 3.8.2018 Obsahuje fotku
Tajný střížovický agent Jiří II hlásí, že těchobuzický "Milošův Desert" ukázal letos na roubu první přiměřeně velký plod, tzn. že v testu na moje podmínky obstál a dostane se mu za to odpovídající umístění na trvalém stanovišti. Zklamání překvapivě... celý příspěvek >
Nesamosprašnost, 26.7.2018
Tak to vám neporadím, ale osobně bych volil raději Zelenou. Velké plody jako u Oulinské často hnijí už na stromě a vosy mají hody. Další slivoňovou odrůdu je také možné naroubovat na jednu nebo více větví.
Nesamosprašnost, 26.7.2018
Vaše stará slivoň je Zelená ryngle (jinak renkloda podle francouzské královny Reine Claude verte). Proč chcete řešit opýlení nového stromku když starý plodí dobře?
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika