|
Hádanka, 23.9.2018 To je až neuvěřitelná úroda. Pro mne je to dech beroucí podívaná na pěkné, čisté plody Goldenu. |
 |
Sklizeň jádrovin 2018, 23.9.2018  Z důvodu varování meteorologů před silným větrem, jsem včera a dnes mimo jiné sklizel Sirius, Opal (první úroda) a Gloster, který je letos kupodivu málo strupovitý i bez postřiku. Vybrané plody na snímcích jsou určené na místní výstavku ovoce. |
 |
|
 |
Pocta Rubinole, 22.9.2018  Přesně tak, jak napsal pan Vysloužil. U mne se Rubinola neslavně uvedla poprvé v roce 2013 velmi drobnými plody, s červeným žíháním na oranžovém podkladu. Další roky to nebylo o mnoho lepší, takže jsem si nebyl jistý, co jsem vlastně narouboval a byl... celý příspěvek > |
 |
Určení odrůdy, 21.9.2018 Jablka na snímcích se velice podobají odrůdě Gloster z mojí zahrady. Nejvíce vybarvené plody až do fialova, mají dokonce fialovou stopku. Takže můj tip je Gloster. |
 |
Odrůda Admiral, 21.9.2018  Že by se moje jablka ze studeného žlebu v Moravském krasu, mohla někdy vyrovnat svým vybarvením jablkům pana Hlavatého z Podunajské roviny - tak o tom jsem ani neuvažoval. Letos však, díky příznivému teplému počasí a této odrůdě, se neuvěřitelné... celý příspěvek > |
 |
Otcovo, 20.9.2018 Dobře, v zimě vás s dovolením požádám o roub. Moje manželka momentálně nechce jíst nic jiného, než Rubinolu. |
 |
Otcovo, 20.9.2018 Tak to musí být sladká pochoutka, když chutná holkám.
Díky pane Hasmane za to, že sem dáváte fotografie méně známých a málo rozšířených odrůd, které sám pěstujete. |
 |
Pocta Rubinole, 20.9.2018 Nic špatného neděláte. Rzivost stopečné jamky je u Rubinoly daná geneticky. Když se ve rzivé jamce usadí prach a jiné nečistoty ze vzduchu nebo štáva z otvoru po červu jako na vaší fotce, snadno v ní dochází společně s vlhkostí ke kvašení a vzniku... celý příspěvek > |
 |
Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 19.9.2018 Nemám vůbec představu, kolik kilogramů tam může být - nemám žádné porovnání. Každé ráno sbírám pod stromy 1 - 2 velká vědra spadených červivých a nahnilých plodů. |
 |
Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 19.9.2018  Staré stromy Sudetské Renety bohatě zaplodily a jablka se začala krásně vybarvovat. Je jich mnoho, proto jsou jen střední a menší velikosti, ale na tu jejich říznou chuť se opravdu těším. |
 |
|
 |
Melouny 2018, 18.9.2018 Roubované nejsou, pěstoval jsem je výsevem semen rovnou na trvalé stanoviště. |
 |
Melouny 2018, 18.9.2018  Přidávám dosavadní sumarizaci letošní sklizně melounů odrůdy Sugar Baby. Od konce srpna sklizeny dva 6kg a dva 5kg plody. Dnešní 4,5 kg je až přesladký. Pěstoval jsem je na okraji hromady kompostu. Rozkládající se organická hmota vydávala teplo a tak... celý příspěvek > |
 |
Bohemia nepřekonaná, 18.9.2018  Velice mne mrzí, že moje písemné vyjádřování vyvolává v poslední době "velké mračení" a zklamání u pana Mičurina II. Mám nechuť k sepisování dlouhých litanií, uchyluji se proto k co nejstručnějšímu sdělení, často ovšem na škodu věci, protože moje... celý příspěvek > |
 |
Honeycrunch, 16.9.2018  S názory Vás obou naprosto souhlasím. Pan Louda st. nám tu zanechal vyjímečně kvalitní odrůdu a je na nás, abychom ji předali dalším generacím. Odrůdu Honeycrisp / Honeycrunch v žádném případě nezavrhuji. Jak jsem se dočetl na přiložené specifikaci... celý příspěvek > |
 |
Honeycrunch, 15.9.2018  První plody odrůdy Honeycrisp / Honeycrunch, z podnože M26. Na této podnoži je jen slabě rostoucí, pro jistotu jsem ji narouboval i na semenáč. Zatím jsem plody z první úrody neochutnal, ale momentálně je tato vychválená světoznámá americká... celý příspěvek > |
 |