Makovník



kulinar - (13) - 225.17 (?) 
28.11.2012 13:41, zobrazeno: 9382x

1 vejce, 1 hrnek polohrubé mouky, 3/4 hrnku mletého maku, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku cukru, 1/2 kypřicího prášku, 8 lžic oleje, marmeláda

Nejprve smícháme vejce, mletý mák, mléko, cukr a olej. Do vzniklé směsi přidáme mouku s kypřícím práškem a nalijeme do pečící formy vysypané moukou. Kdo má rád rozinky, může do těsta přidat pár rozinek. Pečeme 25 minut na teplotu 180 °C. Hotový makovník můžeme rozkrojit  a promazat marmeládou.




Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika