Příspěvky uživatele - Georg Black

Jaký další postup s rybízovým vínem?, 16.7.2015
Ano tak tak. Začal jsem s pdf p.Borise Valenty Příprava domácích vín a je to plně dostatečné. Staré a přece aktuální.
Rozdíl ve víně a v postupech, 15.7.2015
Jen ještě dodám, že se dá kyselost spojená s chutí rybízu hodně ovlivnit dobou macerace. Zhruba od 12hod do 3 dnů jsou rozumný hodnoty. Já jsem se ustálil na výraznějíší rybízové chutí, kterou mám rád, toho dosáhnu poměrem 7kg ovoce na 10l vína +... celý příspěvek >
Víno, najrychlejsia vyroba, 15.7.2015
Jen poznámka. Čím rychleji to bude kvasit tím uberete na kvalitě. Višňové chce min, 1/4 roku stát. Obecně kvašení zvládne za týden při cca 20st a klasických kvasnicích.
Jaký další postup s rybízovým vínem?, 15.7.2015
Nechat vykvasit. Tj. dokud půjdou z bubláku bubinky, tak to kvasí. Pak stočit a doplnit převařenou vodou popř. s cukrem co nejblíže zátce(tak 1-2cm). Další už je alchymie. Pokud budete něco potřebovat klidně se zeptejte. Dělám ho každý... celý příspěvek >
První sadba vinné révy, 14.7.2015
Dělal jsem to úplně stejně. Osobně si myslím, že na vině je pozdní sadba. Tím padem problém s aklimatizací sazenice na ty vedra, co teď panují. Asi bych před ně postavil něco polopropustného. Maskování tanků apod.  Třeba i sušák s prádlem a... celý příspěvek >
Problém růstu révy, 1.7.2015
Též bych zkusil Sanmite. Na Cererit pozor. Nedávat úplně ke kořínkům, nebo se spálí, spíše okolo. Osobně jsem také letos zasadil 2 sazenice na takový ne úplně ideální místo bez předchozí přípravy pozemku a taky se netvářej bůhvíjak bujně. Spíš tak... celý příspěvek >
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 24.6.2015
Mladé sadenice samozrejme vysádzam aj s RW. Nakoľko sa jedná o prírodný materiál, nevadí. Nejsem žádný ekoterorista. Ale jste si jist, že jde o přírodní materiál? Osobně bych si tipl, že tam ten balík zůstane nadosmrti (min vinaře). Pak už zbývá... celý příspěvek >
Ako a ci treba zastipovat Concordiu, 18.6.2015
Z této fotky těžko, kdo, co poradí. Obecně: Probrat hodně zahuštěné réví. Pokud z jednoho pupenu vyrůstá více letorostů, tak nechat jen jeden.  Vylamovat fazochy/zálistky v zóně hroznů.
Víno na pergolu, 18.6.2015
Víno bude určitě fungovat. Dokonce bych si dovolil tvrdit, že místní mikroklima bude pomáhat v boji s plísněmi, takže ani ta rezistence není tak nezbytná. Dal bych si tam různé odrůdy podle doby dozrávání. Přičemž počítejte s tím, že to u Vás bude... celý příspěvek >
Co Vaše réva 2015?, 15.6.2015
Holicko VČ 300mnm. U baráku odkveteno. Na zahrad.kolonii to vypadá těsně před květem. Letorosty od 50 do 130 (průměrně tak 80). V tomto týdnu to roste skoro 10cm denně. Odrůdy Hivernál a Nero. Všechno je brutálně nasazené. Na Hib i 3 velké květy na 1... celý příspěvek >
Co chybí révě na fotce?, 11.6.2015
Velmi pravděpodobně je to nedostatek železa. Též jsem to řešil a vypadalo to dost podobně. Osobně jsem pak problém vyřešil, tak trochu laicky a to pravidelným (2x ve ve 2letech) vyléváním rezaté vody ze sudů na zalévání pod révu.
Vinic ako zivy plot, 9.6.2015
A mohu zas teď pro změnu dotaz já na Vás. Předpokládám, že jste si toto vedení někde našel. I já viděl podobné na obrázcích, ale nikdy jsem neměl potřebu to nějak zkoumat. Jak dlouhé budou ty svislé letorosty, 42cm? Nebo budou tak nějak růst... celý příspěvek >
Vinic ako zivy plot, 9.6.2015
V tomto provedení by se mezi to mohlo ještě něco vejít. Bezsemenné odrůdy jsou náročnější na slunce a často plodí na dlouhých tažních, ale obecně nejsem moc znalec odrůd a už vůbec ne těch nejnovějších amerikánů apod. Jen pro zjímavost jak máte tu... celý příspěvek >
Vinic ako zivy plot, 8.6.2015
Víte v čem je možná zásadní problém. Toto fórum navštěvují lidé pěstující révu často na hranici pěstovatelnosti. Vybírají dle toho odrůdy, způsoby pěstování apod. A to vše jen proto, aby měli na podzim něco do pusy nebo do flašky. Dovolím si tvrdit,... celý příspěvek >
Vinic ako zivy plot, 4.6.2015
Já překoukl fotku. Pak je RH vedení celkem na pohodu. Stejně pokud by jste krajní sazenice zasadil na hranici záhonu a směřovat vně, tak by se tam mohli vejít i v počtu 5 ks. Otázka zacolnění na jaře je hodně ošemetná. U garáže jsem měl už před... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika