|
Čím budete ošetřovat vinnou révu v příštím roce, 20.10.2016 No když už si tu chtějí někteří vylepovat Kukyho jízdní řád, tak mi to nedá a zeptám se pro doplnění.
Když se to řeší fakt pro začátečníky. Sulku na roztoče nepoužíváte, nebo je pouze opomenuta? Aby Vám pak nespílali, že jste to zatajil. |
|
Čím budete ošetřovat vinnou révu v příštím roce, 17.10.2016 Zkuste si něco přečíst. Minimum je alespoň pdf p. Kratochvíla o pěstování révy. Lépe zakoupit nějakou brožuru (Kraus, Pavloušek). Nebo hledat základy na Inetu, ale to je paradoxně delší.
GB
|
|
|
|
Domácí víno - základní problémy, 29.9.2016 Myslím, že tady v tomto tématu se řeší spíše ovocné víno, ale budiž.
Různé kvasinky jsou různé právě kvůli tomu, že dávají různá vína. Každý si vybere buď dle odrůdy, nebo dle záměru jaké víno chce vyrobit. Nevím v jakém objemu se pohybujete, ale... celý příspěvek > |
|
Lisování hroznů, 15.9.2016 Tady to taky najdete.
|
|
Kvety na podzim, 12.9.2016 Je to střelba do neviňátek, ale tipnul bych si takhle od boku, že pěstujete nějakou podnož.
Tedy alespoň mě se to přesně takhle přihodilo. |
|
Jak vyrobit domácí víno v malém, 7.9.2016 Bez popisu přesného postupu včetně výhy a objemu jednotlivých komponent a dalších detailů Vám bohužel nikdo nic neporadí. Tak to prostě je.
a tradičně p. Valenta (5l vína)
Ostružiny
Ostružiny jsou vhodné pro přípravu těžkých vín. Výroba... celý příspěvek > |
|
Zastavené kvašení u rybízového vína, 1.9.2016 Přesně tak. Celé je to dáno i stavem zralosti rybízu. Dělám z červeného hodně zralého a dávám na 10l 6kg. Kyseliny se po vykvašení a půlročním stání pohybují okolo 10 - 15g/l. |
|
Zastavené kvašení u rybízového vína, 25.8.2016 Jaký další postup s rybízovým vínem?
|
|
Zastavené kvašení u rybízového vína, 22.8.2016 Taky jsem letos zkusil kvasinky určené pro révu(ryzlinkové), bo mi zbyly. Ty tedy frčej. Ale standartně používám Vinka kvasinky za 10korun z drogerie. Po namnožení fungují též excelentně.
Vzhledem k ceně cukru a práce s celou akcí vynaloženou je... celý příspěvek > |
|
Zastavené kvašení u rybízového vína, 22.8.2016 Asi neporadím nic jiného, než v ostatních případech. Mám ale dotaz.
Co vás, a nejste jediný, moitvuje k nepoužívání kvasinek. Cena a dostupnost to být nemůže. Naopak výhoda řádně namnožených kvasinek je neodiskutovatelná. Minimálně v tom, že... celý příspěvek > |
|
|
|
Příliš velká hustota vína po dokvašení, 15.8.2016 Koupit obyčejné kvasnice Vinka, řádně namnožit a nechat překvasit.
To je nejlevnější co s tím udělat. Další už by záleželo na změření např. alkoholu cukru, kyselin atd.
GB
PS: Plus opět vřele doporučuji tisickrát osvědčenou brožuru... celý příspěvek > |
|
Jak odpeckovat 100 kg třešní?, 26.7.2016 Na tento názor bych dal pozor. Sám jsme teď nechal po dobu macerace 2 dny višně i s peckami, ale u některých druhů ovoce může docházet k uvolnňování jedovatých látek z pecek.
Minimálně to pak může být na pěkný bolehlav.
|
|
Scvrkávání bobulí, 26.7.2016 a nemůže jít prostě o vláhový deficit? |
|
Kroucení všech nově narostlých lístu, 26.7.2016 zkusil bych postřik proti roztočům, ale ruku do ohně bych za to nedal |
|
Smysluplný počet hlav révy, 13.6.2016 Pokud budete chtít pěstovat víno při RH vedení, je třeba aby mezi sazenicemi bylo cca 1,2m. Při vertiku lze méně. Nicméně pomněte, že se stejně uvádí zatížení keře v jednotce počet oček/m2. Takže do důsledku řečeno, můžete plochu zatížit konstantním... celý příspěvek > |
|