|
Prosím o radu přeroubování stromů nebo zmlazení, 9.4.2007 Ano byl,ale to jsme již probrali o pár řádek výše. Já doufám, že jsme téma stěny vysvětlili.... celý příspěvek > |
 |
Prosím o radu přeroubování stromů nebo zmlazení, 8.4.2007 I podnože jsme již zde probrali. Domnívám se že zde bylo navozeno téma ovocných stěn. Čili neodcházejme od tématu. Pokud si to dobře vykládám tak tedy ten kdo pěstuje jabloně ve tvaru ovocné stěny dle Vás má ovoce plné dusičnanů? Co je pesticidní... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prosím o radu přeroubování stromů nebo zmlazení, 6.4.2007 A tomuto způsobu se právě říká zahrádkaření, neboť je mezi námi velké množství lidí kteří vlastní malý pozemek a rádi by si dopřáli na tak malém pozemku odrůdový sortiment, což jim právě umožní málovzrůstné podnože. Uvědomme si, že zahrádkář sklízí... celý příspěvek > |
 |
Prosím o radu přeroubování stromů nebo zmlazení, 5.4.2007 Určitě kapková závlaha není podmínkou, ovšem vylučuje velké výkyvy. To co popisujete s tou drenážkou je rovněž dobré. Je však podstatné kolik těch stromečků máte a zda budete stíhat ke každému tu vodu nosit a nalívat do hadice. Doporučuji J - TE -... celý příspěvek > |
 |
Prosím o radu přeroubování stromů nebo zmlazení, 4.4.2007 Ba naopak podnož M9 je zatím nejrozšířenější podnoží slabého vzrůstu u nás i v zahraničí ( ikdyž v zahraničí začíná ustupovat ). Používá se pro výsadbu hlavně ovocných stěn a štíhlých vřeten. Stromy na této podnoži vyžadují oporu po celou dobu... celý příspěvek > |
 |
Prosím o radu přeroubování stromů nebo zmlazení, 3.4.2007 Vážená paní Zedníčková. Rád se s Vámi podělím o zkušenosti, ale vysvětlování je obsáhlé. Domnívám se, že by bylo rozumnější uvedení Vaší mailové adresy. Napíši Vám přímo abych neobtěžoval ostatní dlouhosáhlým popisem. Milan Boštička. |
 |
Odruda Jojo - odolna vuci sarce?, 2.4.2007 Tak jak jsem již uvedl resistentní je unás co jsou v prodeji pouze JOJO HAMANOVA je středně citlivá, avšak odolnější než šv. Domácí (uvádí literatura ) President mám několik let a zatím bez problémů. Rovněž se uvádí, že je k šarce středně... celý příspěvek > |
 |
Odruda Jojo - odolna vuci sarce?, 1.4.2007 Ano odrůda JOJO je absolutně resistentní vůči šarce a to snad jestli se nepletu z nových odrůd jako jediná. Osobně se však domnívám, že má opodstatnění ji použít pouze tam, kde je ten tlak šarky skutečně velmi silný. V každém případě , než ji vy... celý příspěvek > |
 |
ptáci a třešně, 1.4.2007 Vážený pane Tomáši. Mám výborného kamaráda, který je antizahrádkář. A to je možná ještě pro antizahrádkáře urážka. Ten skutečně na záhoně nepozná mrkev od petržele. Má na dvoře pěknou třešeň a to Karešovu,která zraje rovněž brzy a to ve 2 tř. týdnu.... celý příspěvek > |
 |
Kompost do skleniku, 1.4.2007 Prosím Vás, jestliže je ten kompost kvalitní , tak nepoužívejte vůbec nic. Dusíkaté vápno je výborná věc, ale použijte ho až příští rok kdy nedáte kompost. No a Savo , to doufám, že pisatel... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prosím o radu přeroubování stromů nebo zmlazení, 1.4.2007 Mnoho kolegů Vám bude asi radit přeroubovat, ale dle vlastních zkušeností doporučuji komplet vytrhat, během jednoho roku zregenerovat půdu (chemicky) prohnojit a provést novou výsadbu. Předpokládám, že tam máte nataženou konstrukci a převést stěnu na... celý příspěvek > |
 |
Dixired, 29.3.2007 Odrůdu Dixired jsem pěstoval asi 9 let. Chuťově vždy výborná, neboť dozrává asi 14 dnů před R. H. Ovšem malá odolnost vůči mrazům, jak v květu, tak i ve dřevě. Trpí hodně klejotokem. Tuto informaci však berte s rezervou, neboť mám zahrady v mrazových... celý příspěvek > |
 |
muj chutovy zebricek, 28.3.2007 Máte plnou pravdu. Když se podíváme tak je většina tažena z Goldena. Z novějších odrůd mě zajímavou chutí zaujalo Domino aDeliga. Přestože je tam Golden jsou šťavnaté a velmi... celý příspěvek > |
 |
Rubín a Topaz, 24.3.2007 Udělal jste dobře, ovšem doporučuji zakoupit si nějakou základní literaturu, neboť nelze tu vše popsat. Záleží v jaké jste nadm. výšce , na jaké jsou stromky podnoži, v jakém tvaru je chcete pěstovat atd. Rubín je odrrůda, která je podzimní až zimní.... celý příspěvek > |
 |
Matčino, 24.3.2007 Máte plnou pravdu . Golden a Gloster potřebují jiné podmínky než Matčino. A hlavně jinou péči. Když budeme porovnávat pouze ty chutě tak bych dal osobně přednost např. odrůdám jako Desert, Ligol, Akane, Bohemia atd. Plně ovšem potvrzujete názor, že... celý příspěvek > |
 |