Příspěvky uživatele - 1.251

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Problémy s plodností morušovníku, 9.4.2007
Černá moruše roste taky v Kopřivnicic jako normální strom vedle paneláku, nevymrzává a každý rok plodí k malé radosti těch, co na ně v létě ta moruše spadne.
jak dokyselovat pudu boruvkam?, 9.4.2007
Pokud máte na zahradě nějaký jehličnan, možná by stačilo dávat do toho květináče jehličí. Ovšem pozor na les, brát jehličí - hrabanku z lesa je zakázané.
Jak přesadit lípu?, 5.4.2007
Doplnění Pokud kůra na nejmladších výhoncích bude svraskávat.
Jak přesadit lípu?, 5.4.2007
To je už tak velký strom, že prostě nemáte šanci přesadit tolik kořenů s hlínou, aby dostaly z půdy vodu, která se pak vypařuje přes větve. Proto se u velkých stromů postupně po dva nebo tři roky přesekávají kořeny  v takové vzdálenosti od... celý příspěvek >
Maliny, 1.4.2007
Když více taje nebo delší dobu prší, na zahradě mi teče z trávníku pramen. Voda ve studni je metr, půl metru hluboko. Běžně je metr, dva metry hluboko a když je sucho, i 5 metrů hluboko. Maliny prosperují. Soused má zahradu napůl na svahu a napůl v... celý příspěvek >
Založení hlavy, 1.4.2007
Univerzální výška by byla tak metr, 120 cm.  Upřesnění záleží podle odrůdy a dalšího. Doporučuji zajít do knihkupectví nebo supermarketu, prolistovat knihy o pěstování viné révy a jednu koupit. Něco je i v této diskuzi.
Nenáročné jabloně, 1.4.2007
V první řadě bych doporučil se porozhlídnout po okolí, jaké jabloně prosperují sousedům. Teprv potom bych zkoušel nové odrůdy nebo staré odrůdy odjinut. Je to ale o zkoušení, musí se počítat s tím, že nějaké procento odrůd se neosvědčí a za 10... celý příspěvek >
švestka odolná šarce, 1.4.2007
Bratranec měl na zděděné zahradě asi 10 stromů domácí švestky, všechny zhruba stejného stáří a vzhledu a zasažené šarkou. Na všech dozrávalo do typické sladké zralosti domácích švestek každý rok tak 10 - 20 plodů. Kromě jedné, na té dozrávalo tak půl... celý příspěvek >
Severní strana zahrady, 1.4.2007
není to tak jednoduché, záleží na poloze - jižní Morava nebo Bruntálsko, na nadmořské výšce,  na vlhkosti, na půdě.
Roubování, 1.4.2007
Aha, takže se proto ten nůž se zmrazenou čepelí nadá na brousku nabrousit. Asi si koupím brusný papír tisícovku na broušení pod vodou a zkusím ten nůž nabrousit s ním.
Vápnění - drcený sádrokarton, 1.4.2007
To je pravda, kal z Čovek je problém, protože obsahuje těžké kovy a je to podle předpisů obvykle nebezpečný odpad.. Dělá se to tak, že se ho přidá tolik, aby celková koncentrace těžkých kovů nepřevýšila limity. Jinak kal z Čovek bude časem ideální na... celý příspěvek >
zahradni zebrik, 25.3.2007
U hliníkového hůř udělaného pozor, aby  v profilu na podzim nezůstala voda. V zimě zmrzne a led profil roztrhne.
Kalač, 20.3.2007
Aha, chyba je asi u mně, já jsem si neuvědomil přesně, co kalač je. U nás se vždycky používala zvlášť palice a zvlášť sekyra nebo pantok. Pravděpodobně dnešní  běžné kalače nejsou vyráběny na dlouhou těžkou práci typu mlátit s ním do... celý příspěvek >
Maliny, 20.3.2007
Ono asi hodně záleží na propustnosti půdy.  Jinak divoké maliny nejvíc prosperují na březích potoků tak metr, dva metry nad vodou a potom na svazích, kde předpokládám, že je v nějaké hloubce tak půl metru, metr kamenitý poklad, po kterém spodní... celý příspěvek >
Roubování hrušní, 20.3.2007
Ten trojúhelníkový řez se nazývá kozí nožka a pod tím názvem se dá v učebnicích roubování najít.  Jinak hrušeň se ujímá velice dobře. Kdysi jsem rouboval už rašící roub s asi 1 cm velkými rozpučenými pupeny, prakticky listy. Při roubování se mi... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika