|
Jak velkou vzdálenost mezi jabloněmi roubovanými na Jaderničce?, 11.3.2011 Není.
Možná 8m. Já bych ale nešel pod 10m. |
 |
Diera v starej jabloni, 8.3.2011 Došky jsou samozřejmě nesmysl. Jen jsem se přepsal. Šindele jsem myslel dřevěné |
 |
|
 |
Malé zahradní nůžky, 7.3.2011 Pavlíno,
nechápu co vás vede k doměnce, že potřebujete jednosečné i dvousečné nůžky. Pokud ale na tom trváte, vybetrte něco z nabídky firem Felco (Felco 6), nebo Bahco. Kvalitní nůžky jsou i německé Loeve. Výrobky firem Gardena Fiskars, KDS jsou... celý příspěvek > |
 |
Diera v starej jabloni, 7.3.2011 Souhlasím s panem Gl.
Rozhodně se nesnažte díru viplnit čímkoli. Beton má jiné mechanické vlastnosti než dřevo.
Dřív se dopodučovala směs asfaltu a pilin. Lepší je ale suchá dutina, která větrá. Zapomeňte na disprzní lepidla, montážní pěny a jiné... celý příspěvek > |
 |
Jaké nůžky nebo pila ma prostřih vysokých větví?, 7.3.2011 Já si vystačím s nůžkama a ocaskou. Chce to dobrý žebřík. Ideální je vysoký trojnohý. |
 |
Staré jabloně a zahrada, 6.3.2011 Fotky by nebyly?
Jabloň 10m vysoká je opravdu rarita. Většina jabloní na bujných podnožích nepřeroste 8m. Řezat lze ze žebříku. |
 |
Letošní boj se strupovitostí, 1.3.2011 Pane Palo,
téměř všechny rostlinné zbytky které se kompostují jsou infikovány zárodky hospodářsky významných chorob. |
 |
Letošní boj se strupovitostí, 28.2.2011 Pane Palo,
nejlepší bude, když své tvrzení doložíte nějakým relevantním vědeckým článkem.
Už jsem to psal výše. Nevěřím, že by se do sadů prala močovina a následně ještě mulčovalo listí, pokud by to nemělo význam.
Na jaře za přítomnosti světla,... celý příspěvek > |
 |
Letošní boj se strupovitostí, 27.2.2011 Tak já nevyhazuju žádný organický materiál. Ani trávu, ani listí. I ostatní odpad třídíme. Popelnici vyvážíme jednou za měsíc.
Opatrný bych byl s rostlinnými zbytky napadenými nádorovitostí košťálovin, bakteriální spálou ap. Strupovitost je v tomto... celý příspěvek > |
 |
Malé zahradní nůžky, 16.2.2011 Zdravím,
video s výsledky d-testu je na serveru Čt. To, že se nůžky Fiskars a Gardena rozsypaly mě nepřekvapuje. Zajímavé je zjištění vysokého obsahu ftalátů v rukojetích značek Felco a KDS. Od mala jsem žil v prostředí, kde byla z PVC podlaha... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Několik roubovacích rad do začátku, 15.2.2011 Taky bych zkusil rozštěp. Bude to chtít pořádně zamazat. Ideální by bylo celou roubovanou část zavoskovat. Možná by pomohl i igelitový pytlík...
Pokud není na stromě silnější jednoleté dřevo, zkusil bych dvouleté. |
 |
Rezistentné odrody - vrúble, 13.2.2011 Pane Vladislave,
výměna roubů a shánění novinek patří k zahrádkářskému folklóru. Taky si umím sehnat odrůdy co potřebuju...
Jen mě dráždí tvrzení, že kupovat rouby za 30kč je neetické. Šlechtění odrůd nepatří k lukrativním záležitostem. Školkař,... celý příspěvek > |
 |
Pomologie nových odrůd jabloní, 12.2.2011 Chtěl bych vidět tu polohu, ze které vydrží Šampion déle než Red Delicious. |
 |
Rezistentné odrody - vrúble, 11.2.2011 Tak nějak jsem to myslel s tou zahrádkářskou organizací. Když se podíváte na některé regionální zahrádkářské výstavy ovoce, zjistíte co by se dalo ve vašem regionu nařezat. Je to ale neetické...
Někdo odrůdu vyšlechtil. Zaplatil nemalou sumu za... celý příspěvek > |
 |
Přeroubování starších stromů, 9.2.2011 Za kůru se roubuje v květnu. Když pukají pupeny a stromy kvetou je "míza" a kůra jde dobře odchlípnout. |
 |