|
Příspěvky uživatele - 26.124
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Dvouletý kvas, 2.12.2008 Vážený pane, nevím proč tu stále strašíte s pálenkou z rafinovaného cukru. Kvasinky "sežerou" jak glukozu, tak fruktozu a stejne si pochutnají i na sacharoze. A do pálenky ani jeden z těchto cukrů nepřechází. Tak vo co de?? | | Ředění slivovice, 30.10.2008 To by ani zvířata nemohli pít z kaluže dešťovou vodu. Osmóza žene kapalinu ve směru zřeďování koncentrace, takže ze střeva do krve. Běžně piju čaj z destilky. | |
| | tomast, 27.10.2008 Děkuji. | | odvětrání, 24.10.2008 Přesně tak. Já odvětrávám po dobu jednoho měsíce tak, že mám nádobu naplněnou zhruba do poloviny a 2 až 3 krát denně otevřu a vyfouknu plyny ven. Pak zavřu a nad hladinou se vytvoří nová rovnováha podle složení destilátu. Někdy s uzavřenou nádobou i... celý příspěvek > | | tomast, 24.10.2008 Zajímá mě teorie vůní (jak uvádíte vyšší estery, houby, tráva). Můžete mi, prosím, doporučit nějakou literaturu, případně link, kde se o tom pojednává. Může být na úrovni VŠ chemie. | | tomast, 23.10.2008 pardon - metanolu | | tomast, 23.10.2008 A, že jsem tak smělý. Jaké kyseliny (kromě octové) a alkoholy (kromě etanolu a nechtěných metylanolu a propanolu) se v pálence nacházejí? A jejich estery nešrábou? Dostal jsem jako prezent několikaletou slivovici. Hrůza - skrábala jak struhadlo. | | Slivovice vs. calvados, 20.10.2008 Cukrovary a lihovary TTD a.s. Dobrovice uvádějí obsah sacharózy min. 99,7 %. Zkoušel jsem pít slivovici kvašenou za švestek i tu v kvase přislazenou. A nic, žádný rozdíl po ránu. Jo a ten octan etylnatý, kolik roků musím čekat, aby proběhla... celý příspěvek > | | Slivovice vs. calvados, 17.10.2008 Kvalita pálenky se zhorší jen tím, že se naředí voňavky etanolem z cukru. Ale co se týká kocoviny, to nevím. Řepný cukr - sacharoza je složen z molekuly glukozy a molekulu fruktozy. Oba tyto jednoduché cukry jsou kvasinkami zpracovávané bez... celý příspěvek > | | Slivovice vs. calvados, 16.10.2008 Vážený pane, napsal jste: řepný cukr je škodlivý. Z jakého důvodu? Jaký je váš názor na přidávání vápna (vápence) před pálením? | |
| |
|
|
|
|