|
Jaké je nejvhodnější hnojivo na thuje?, 13.3.2007 Obklad nad kořenovým balem zetlelou chlévskou mrvou celoročně. Dávám k nim to, co na jaře vyhrabu ze záhonků. |
 |
Ibišek, 1.3.2007 Základem je malý květináč a těžká půda. Já dávám krtičák ze zahrady. Ibišek potřebuje přezimovat při světle a nižší teplotě - kolem 10 stupňů nejméně 2 měsíce. Poté v březnu dost hluboko seříznout, tj. nejméně o 2/3. Může být i víc. Pak do... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Durman, 30.1.2007 Podle mne to slimáci nejsou. Jsou to škvoři (tzv. ušáci). Přes den je najdete v úžlabí listů, ale lepší je je chytat do pastiček - do kelímku dejte seno a dnem nahoru je napíchejte na kolíky cca 10 cm od země. Kolem poledne v každém kelímku několik... celý příspěvek > |
 |
Pampelišky, 4.10.2006 Dobrý večer. Trastan je sice účinný i jako hnojivo trávníku, ale je velmi drahý. Já používám postřik, složený z chemikálií Lontrel a Starane. Na 3 litry postřiku míchám 4 ml Lontrel a 6 ml Starane. Funguje na všechny dvouděložné plevele, trávě... celý příspěvek > |
 |
Jak zlikvidovat plevel v trávníku?, 4.10.2006 Dobrý večer. Trastan je sice účinný i jako hnojivo trávníku, ale je velmi drahý. Já používám postřik, složený z chemikálií Lontrel a Starane. Na 3 litry postřiku míchám 4 ml Lontrel a 6 ml Starane. Funguje na všechny dvouděložné plevele, trávě... celý příspěvek > |
 |
Růže - kroucení listů, 20.3.2006 Vykousané dírky dělá škvor. Postřik není účinný, takže já je sbírám - přes noc koušou a přes den jsou ukrytí v jakémkoliv záhybu (mimo květ). Také jdou udělat pasti - do kelímku od jogurtu dám seno, nebo slámu a vzhůru dnem napíchnu na kolík mezi... celý příspěvek > |
 |
Postřiky a smáčedla, 20.3.2006 Používám Jar s každým postřikem - sice to není ekologické, ale je to laciné - a nezjistil jsem, že by to některým kytkám vadilo. Na růže stříkám na padlí a černou skvrnitost. |
 |
Balkón na jižní straně, 20.3.2006 Mám rovněž balkon na jižní slunečné straně, teploty v plném létě cca 38-45°C. Osvědčily se mi surfinie v samozavlaž. truhlících. Zalévám někdy i 2x denně vrchní zálivkou a poté doplním do zásobníku. Zalévám vodou i z kohoutku s hnojivem Kristalon... celý příspěvek > |
 |