Podle mne to slimáci nejsou. Jsou to škvoři (tzv. ušáci). Přes den je najdete v úžlabí listů, ale lepší je je chytat do pastiček - do kelímku dejte seno a dnem nahoru je napíchejte na kolíky cca 10 cm od země. Kolem poledne v každém kelímku několik škvorů určitě najdete.
Dobrý den, mám asi šest durmanů zasazených v květináči. Mám je asi 14 dní venku. Teď se na durmanech objevily díry, jakoby okousané, ale žádné mšice a ni nic jiného nevidím. Poradí mně , prosím, někdo ? Děkuji.
Podle mne to slimáci nejsou. Jsou to škvoři (tzv. ušáci). Přes den je najdete v úžlabí listů, ale lepší je je chytat do pastiček - do kelímku dejte seno a dnem nahoru je napíchejte na kolíky cca 10 cm od země. Kolem poledne v každém kelímku několik škvorů určitě najdete.
Také si myslím že to nejsou slimáci, mám totiž květináč ve velké nádobě s vodou, to by museli být velmi dobří plavci ... Myslím ti škvoři nejsou špatný nápad, já jsem je nikdy nehledala, ale taky by museli umět slušně plavat. Já jsem si myslela, že je to nějaký noční létavý hmyz...
mně něco sežralo tři jiřiny, nerozpoznám, jestli je to slimák nebo škvor, každopádně jsem tam dala kelímek s pivem pro slimáky a kelímek se senem pro škvory... tak počkáme a uvidíme...